Forfatter raser over voldtægtsdebat: Kvinder skal ikke tænke over deres påklædning

At give en kvinde gode råd til at undgå voldtægt er lige så dumt som at sige, at vi skal holde op med at leve vores liv, som vi plejer, mener forfatter Pernille Melsted

- Jeg synes bare, hele debatten er totalt forskruet i forhold til, hvem det egentlig er, der skal have nogle gode råd. Er det offeret eller er det krænkeren? spørger forfatter og foredragsholder Pernille Melsted. (Foto: Robin Skjoldborg)
- Jeg synes bare, hele debatten er totalt forskruet i forhold til, hvem det egentlig er, der skal have nogle gode råd. Er det offeret eller er det krænkeren? spørger forfatter og foredragsholder Pernille Melsted. (Foto: Robin Skjoldborg)

’Jeg har undret mig…’

Sådan indleder forfatter og foredragsholder Pernille Melsted et opslag på sin Facebook-side.

Indlægget, hvor forfatteren angriber tendensen til at give kvinder ’gode råd’ til, hvordan de undgår at blive voldtaget, er på under en uge blevet delt over 3800 gange og har fået næsten 6000 ’likes’.

Se også: Nu mindes de terror-ofre i Paris

’Det er lige så dumt, som at sige til de mennesker, der gik til koncert i Bataclan i Paris, at det selvfølgelig ikke var deres skyld at de blev dræbt, meeen… at de måske godt kunne have taget deres forholdsregler. Ingen ville have sagt det. Ingen’, skriver Pernille Melsted i det populære Facebook-opslag.

Indlægget, fortæller hun til Ekstra Bladet, er en reaktion på et tidligere opslag fra komikeren Brian Mørk, som handlede om, at mænd ikke støtter op om voldtægt, bare fordi de giver råd til voldtægtsofre.

Se også: Komiker i shit-storm efter voldtægtsopdatering

- Jeg synes bare, at det med at give gode råd til voldtægtsofre er så langt ude i hampen i det hele taget, siger Pernille Melsted.

Se hele forfatterens opslag her (artiklen fortsætter under opslaget)

Pernille Melsted fortæller, at hun godt er klar over, at kvinder også kan finde på at give ’gode råd’ til potentielle voldtægtsofre – senest den kvindelige borgmester i Köln. Men ifølge hende gør det langt fra sagen bedre. Tværtimod, siger hun.

112 - 6. jan. 2016 - kl. 11:30 Køln-borgmesters opfordring til kvinder efter massekrænkelse: - Kram ikke fremmede

- Præmissen er bare helt skæv. Det her med at skulle give os en masse råd om, hvilket tøj, vi burde lade være med at tage på og hvordan vi burde lade være med at tage hjem til fremmede mænd. Og så pakke det ind i, at det jo bare er et godt råd, siger forfatteren, og fortsætter:

- En mand, der går ud i nattelivet og bliver slået ned af en voldsmand, får ubetinget support. Der er jo ikke nogen, der siger til ham, ’er du nu sikker på, dit tøj ikke var for meget?’ Men når det er kvinder, kommer den der mistænkeliggørelse, og det synes jeg er utilstedeligt.

112 - 12. jan. 2016 - kl. 14:56 Kvinde filmede krænker efter bytur: ’Må jeg have sex med dig’

Siden Pernille Melsteds opslag gik viralt på Facebook, har forfatteren lagt et nyt op, hvor hun understreger, at langt fra er sur på alle mænd – men snarere visse holdninger, som hun møder hos nogle mænd og også nogle kvinder.

- Jeg tror faktisk helt oprigtigt, at de her råd kommer fra et godt sted. Jeg tror, det er velmenende, når mænd råder kvinder til at tænke over de ting. Men det får den modsatte effekt, og det tror jeg ikke, de er klar over. Jeg tror ikke, de ved, at det virker nedladende, siger Pernille Melsted til Ekstra Bladet.

106 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere