Forfatter udgiver bog med Muhammed-tegninger

Kåre Bluitgen vil udgive illustreret koran til unge på 15-års dagen for de oprindelige Muhammed-tegninger

Kåre Bluitgens nye bog er i øjeblikket i korrektur. Han har endnu ikke fundet et forlag, der vil udgive bogen. Lykkes det ikke, udgiver han den på sit eget forlag. . Foto: Ole Steen
Kåre Bluitgens nye bog er i øjeblikket i korrektur. Han har endnu ikke fundet et forlag, der vil udgive bogen. Lykkes det ikke, udgiver han den på sit eget forlag. . Foto: Ole Steen
Følg Samfund

Kåre Bluitgen udgiver en ny bog med tegninger af profeten Muhammed. Det skriver Jyllands-Posten.

Forfatter Kåre Bluitgen udgav i 2005 en illustreret bog om profetens liv, hvilket indirekte blev begyndelsen på Muhammed-krisen.

Denne gang udgiver han en bog, som er en illustreret koran til børn og unge i stil med en børnebibel.

Da der er tegninger af profeten i bogen, overtræder han dermed igen det billedforbud, der i mange muslimers øjne findes i islam.

- Det er ikke et tabu længere. Efter Muhammed-krisen er vi et helt andet sted, hvor der næppe vil være nogen, der bliver sure.

- Man kan se utallige tegninger af Muhammed på nettet. Det er ikke kontroversielt, sådan som det var for 15 år siden, siger Kåre Bluitgen til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at krisen gav de forskellige grupper en større forståelse for hinanden.

Hans bog i 2005 indledte indirekte Muhammed-krisen, fordi han ikke kunne finde en tegner til bogen, der ville stå frem med navn.

Det var kort fortalt anledningen til, at Jyllands-Posten så nærmere på omfanget af selvcensur og på den baggrund trykte 12 Muhammed-tegninger i sit kulturtillæg.

Senere fulgte sure imamer, protester, boykotter, brændende ambassader og terrortrusler.

Kåre Bluitgens nye bog er i øjeblikket i korrektur. Han har endnu ikke fundet et forlag, der vil udgive bogen. Lykkes det ikke, udgiver han den på sit eget forlag.

Den 60-årige forfatter sigter efter 30. september som udgivelsesdato, da det er præcis 15-års dagen for de oprindelige Muhammed-tegninger.

Bogen får en navngivet tegner, da det var et hovedkrav fra Bluitgen, at tegneren denne gang ville stå offentligt frem.

Ingen i Danmark meldte sig. Ifølge Jyllands-Posten er tegneren amerikanske Bosch Fawstin, som angiver at være eksmuslim og i 2015 vandt en tegnekonkurrence, der blev udsat for et væbnet, islamistisk angreb.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+