Forhandlere er gået hjem for i dag: - Vi har ikke slidt på gulvtæpperne

Alle overenskomstforhandlere er onsdag aften gået hjem. De vender tilbage torsdag

Onsdag var en af de store hovedpersoner Dennis Kristensen, afgående FOA-formand. Se ham stille op til interview med den ventende presse, hvor adskillige demonstranter stod med ryggen til ham. Da Ekstra Bladet spurgte, om han ville sige noget til de fremmødte udviklede det sig (Video: Henning Hjorth)

Sophie Løhde og co. går onsdag aften hjem fra overenskomstforhandlinger uden en aftale, men forhandlingerne genoptages torsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sophie Løhde og co. går onsdag aften hjem fra overenskomstforhandlinger uden en aftale, men forhandlingerne genoptages torsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Maraton-rækken af overenskomstforhandlinger fortsætter ufortrødent.

Således er alle forhandlere sent onsdag aften gået hjem uden at være nået til enighed.

De mødes dog alle igen torsdag eftermiddag.

- Vi har ikke slidt på gulvtæpperne i dag, det kan jeg godt afsløre uden at bryde forligsmandsloven. Det er primært kommunerne der har været i fokus i dag - dermed forhandlinger og drøftelser om lærerspørgsmålet og den knast der er der, siger innovationsminister Sophie Løhde (V), der forhander på vegne af staten.

Hun afslører, at hun stadig ikke er optimist i forhold til at undgå den truende konflikt.

- Det ser fortsat svært ud, men det er ikke sådan, at vi har været i de store forhandlinger på statens område i dag. Nu vil vi til en afveksling gå hjem og sove i vores egen seng i noget der er mere end to timer, siger Sophie Løhde.

Der er ikke så meget at forhandle om for staten i øjeblikket, da der er fastsat en lønramme på 8,1 procent lønstigning over tre år for de offentligt ansatte. Det skete ved forlig på det regionale område, der faldt på plads natten til onsdag.

- Det meste har været ren venteposition i dag, siger Sophie Løhde.

Kommuner og regioner også på pause
I første omgang forlod forhandlerne på statens vegne forhandlingerne, men kort efter fulgte kommunerne og regionerne også efter og tog en pause fra forhandlingerne frem til torsdag eftermiddag. Foreløbig er meldingen, at staten vil genoptage forhandlingerne klokken 13, mens kommunerne og regionerne igen mødes klokken 15.

Hvorvidt de når til et resultat er fortsat svært at spå om, men helt håbløst ser det umiddelbart ikke ud.

- Jeg er forsigtigt optimistisk. Vi er ikke i mål med lærernes arbejdstid. Det her er en vej med mange sten på, siger KL's chefforhandler Michael Ziegler.

- Jeg har et møde med bestyrelsen i morgen inden forhandlingerne bliver genoptaget her. Der kan jeg også lige få afstemt med de andre om forhandlingerne, tilføjer han.

Har ikke spildt tiden
Anders Bondo, der forhandler på lønmodtagernes vegne i kommunerne, er også optimist efter dagens forhandlinger.

- Jeg føler ikke, at vi har spildt tiden i dag. Vi har stadig flere bolde i luften. Jeg håber stadig på, at vi kan komme i land på alle områder. Vi arbejder ufortrødent videre, siger han.

Han lægger ikke skjul på, at det stadig er lærerne, der er omdrejningspunktet.

- Vi har brug for, at KL signalerer, at de vil lærerne. Det har mange følt, de ikke har villet siden 2013-forhandlingerne, siger Anders Bondo.

- Vi gør alt. Vi møder op med håbet om at lande en aftale. Vi vil ikke en konflikt, siger han.

- Hvis Ziegler er optimist, så er jeg det også, slutter Anders Bondo.

123 kommentarer
Vis kommentarer