Forlig sikrer 19 millioner til metroarbejdere

3F BJMF og metroentreprenøren CNBT er blevet enige om efterbetaling af løn til 120 metroarbejdere

Følg Samfund

120 medarbejdere på metrobyggeriet kan se frem til at dele 19 millioner kroner mellem sig efter fagforeningen 3F BJMF og metroentreprenøren CNBT har indgået et forlig. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om ansatte, der ifølge fagforeningen i perioden 2014 til 2016 fik for lidt i løn.

Ifølge metroarbejderne blev der på forhånd aftalt en løn, der lå under danske lønvilkår. Da lønsedlerne skulle udfyldes, blev der derefter skrevet færre timer på, end der blev arbejdet, for at få timelønnen til at matche danske vilkår. Det oplyser 3F.

- Alle skal have den løn, som de retmæssigt har krav på. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at det er lykkedes os i 3F BJMF og metroarbejderne i CNBT at få forhandlet en aftale om udbetaling af manglende løn, siger Jens Kirkegaard, der er formand for Byggegruppen i 3F BJFM.

- Vi ville naturligvis gerne have undgået denne sag, for 19 millioner kroner er mange penge, men nu har vi fået gennemregnet tingene og sikret, at de ansatte får deres retmæssige løn, siger Sigurd Nissen-Petersen, der er driftsdirektør i Copenhagen Metro Team.

Forliget er en udløber af et samarbejde, som startede i 2015, mellem fagforeningen og Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet.

Tidligere har det samarbejde ført til en aftale om en højere løn til udenlandske jord- og betonarbejdere på metrobyggeriet.

Ifølge Politiken kan de 120 metroarbejdere se frem til mellem 10.000 og en halv million kroner, omend flertallet vil modtage et beløb i den lavere ende af den skala.

CNBT har på nuværende tidspunkt 80 ansatte og arbejder på de kommende metrostationer Nørrebros Runddel, Poul Henningsens Plads, Vibenshus Runddel og Skjolds Plads ifølge avisen.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.