Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Formuer, bryster og mulig død: Historiens vildeste væddemål

Man kan sætte alt på spil, men er det prisen værd? Bedøm selv, når vi lister en række af verdens vildeste væddemål

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Følg Samfund

De fleste har sikkert prøvet at tabe et væddemål til en ven eller kollega, hvor der har været en øl eller en kage på højkant. Måske har du endda vundet lidt penge på en fodboldkamp, hvor du har luret gode odds. 

Hverdagens små væddemål blegner dog alligevel, når man hører, hvad folk gennem tiden har tabt og vundet på de tåbeligste og vildeste væddemål.

Millioner af kroner har skiftet hænder på de mest vanvittige måder, og nogle gange har der endda været mere på spil end bare penge.

Herunder har vi udvalgt en række vilde væddemål, som du nok gør klogt i ikke at gentage. Medmindre naturligvis, du vurderer, at dine odds er usædvanligt gode...

På Bonus-betting.dk, som sponserer denne artikel, kan du få overblik over de forskellige odds bonus, før du selv kaster dig ud i at gamble.

Verdens dyreste dråbe
John Warne Gates levede i 1855-1911 og var kendt som som 'Mr. bet-a-million'. Han var en amerikansk forretningsmand og gambler, der havde tjent sin formue ved at fremstille pigtråd.

Han blev berømt for at sætte voldsomt store beløb på spil, og vandt engang 600.000 dollars på et hestevæddeløb, hvor han satte 70.000 dollars på den helt rigtige hest.

Men hans måske mest vanvittige væddemål kostede ham en million dollars, da han væddede om, hvilken af to dråber på en våd vinduesrude, der først ville ramme ramme bunden. Han valgte den forkerte og tabte.

Farvel hus
I 2001 ville en dedikeret Tottenham Hotspur-fan imponere sin kæreste ved at sætte værdien af sin bolig på højkant. Tottenham var foran 3-0 over Manchester United, da han satte værdien af sin bolig på højkant på en sikker sejr.

Men de røde djævle fra Manchester lavede et vildt comeback og scorede fem i anden halvleg, hvormed de vandt kampen. Den uheldige fan mistede huset

Mandepatter
Dette eksempel er ikke et typisk væddemål, men historien her fortjener en plads på listen. Den drevne Las Vegas-gambler Brian "The Wiz" Zembic sagde i 1996, at han ville få indopereret silikonebryster for 100.000 dollars. Det holdt en rig backgammon-spiller i samme by ham op på, og aftalen blev, at hvis Brian Zembic beholdt brysterne - størrelse 85 C - i et år, ville han få sine 100.000. Det gjorde Brian, der blev så glad for sine bryster, at han i dag - 20 år senere - stadig har dem.

Satser hele butikken
Når det handler om at gå 'all in', så kan man roligt fremhæve britiske Ashley Revell. I 2004 solgte han alt, hvad han ejede, og tog til Las Vegas for at sætte det hele på sort og lade rouletten afgøre fremtiden. I sidste øjeblik skiftede han dog mening og satte sine 135.300 dollars på rød. 

Det var en klog beslutning, for kuglen landede på rød 7, og Ashley Revell inkasserede dermed 270.600 dollars. Pengene brugte han blandt andet til at starte sit eget online poker-firma, der dog måtte lukke igen i 2012.

Havde Ashley Revell holdt på sort, havde han tabt hele butikken. Foto: Pixabay.com
Havde Ashley Revell holdt på sort, havde han tabt hele butikken. Foto: Pixabay.com

Plat eller krone - om 100 mio. dollars
Den nu afdøde australske mediemogul Kerry Packer var en berygtet gambler, der - ifølge rygterne - flere gange tabte enorme summer og blandt andet skulle have tabt 28 mio. dollars under en tre uger lang dårlig stime i London.

Men der er særligt en episode, der stadig klæber sig til den hovedrige australiers eftermæle. Historien findes i flere versioner, dette er nok den sjoveste: Under et besøg på et kasino lagde han mærke til, at en af servitricerne kastede lange blikke efter en mand ved spillebordene.
Han spurgte manden, hvorfor servitricen havde et godt øje til ham, hvortil manden svarede, at han var fra Texas og god for 100 mio. dollars i oliepenge.

- I'll toss you for it, lød det prompte svar fra Kerry Packer. På dansk bedst oversat til 'plat eller krone om dine 100 mio. dollars'.

Manden fra Texas vendte sig om og gik.

Med livet som indsats
I en lidt anden boldgade har den japanske faldskærmsudspringer Yasuhiro Kubo valgt at sætte sit liv på spil for en plads i Guinness Rekordbog. I en højde af tre kilometer smed han sin faldskærm ud af flyet, ventede to sekunder og hoppede så efter.

50 sekunder senere havde han fået faldskærmen på og kunne trække i udløseren og lande sikkert. Disciplinen hedder banzai skydiving, og den største gevinst i den sport er at beholde livet.

Artiklen er sponseret af Bonus-betting.dk, som giver dig et komplet overblik over, hvor du kan få odds bonus.

Seneste nyt

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.