Fornem hæder til Ekstra Bladet

To af Ekstra Bladets produktioner blev i går hædret, da der i København blev uddelt priser for bedste design i print- og digitaljournalistisk

Foto: Screenshot fra 'Det Hvide Snit'
Foto: Screenshot fra 'Det Hvide Snit'

SNDS, the Society for News Design Scandinavia, uddelte i går priser for det bedste design i print- og digitaljournalistisk.

Her kunne Ekstra Bladet fejre både en sølv og bronzemedalje.

For produktionen 'Det hvide snit' blev det til en sølvmedalje i kategorien 'Storytelling,' mens det blev til bronzen for Ekstra Bladets livescore app - under kategorien 'Apps'.

De flotte placeringer vækker glæde hos chefen for Ekstra Bladets betalingsdel, Ekstra Bladet+, Lisbeth Langwadt, der især fremhæver 'Det hvide snit'.

Det hvide snit: Vi gjorde patienter til zombier

- Det er en meget stærk historie med stærke cases, journalisten Marie Nørgaard, har gravet frem om en sort tid i det danske sundhedsvæsens historie. Vores dygtige interaktive team og fotografer har været med fra starten til at udvikle det bedst mulige digitale fortælleformat til historien, som selvfølgelig også er tænkt igennem til mobil. Det er der kommet en fremragende digital fortælling ud af, hvor selve fortælleformatet er helt unikt og noget af det flotteste, der er lavet herhjemme

Folk vil betale for det
Ekstra Bladet var ikke det eneste danske medie, der klarede sig flot i prisuddelingerne. Zetland vandt prisen 'Best of Show' på den digitale side, mens der for printsiderne var hæder til Politiken, Berlingske Medier A/S, Information .

Digitalt markede Danmarks Radio, TV 2 og Kristeligt Dagblad sig også med podieplaceringer.

Netop fokuset på den digitale historiefortælling er noget, der vil ses mere i Ekstra Bladet fremover.

-  Innovative digitale fortælleformer er noget af det, der kan berige en god historie og en stærkt journalistisk sag så meget, at folk vil betale penge for det. Derfor vil man se meget mere af den kaliber i Ekstra Bladet+ fremover – og man kan allerede nu se flere andre stærkt formidlede fortællinger på eb.dk/plus under ’Specials,’ siger Lisbeth Langwadt.

'Det Hvide Snit' er en kæmpe produktion om den kontroversielle behandlingsform, som Danmark har verdensrekorden i, når det kommer til snit pr. indbygger.

- Ironisk nok er udførelsen meget analog. Al tekst og alle billeder blev printet ud og hængt op på en væg, fortæller Mikkel Jensen, der er udvikler på Ekstra Bladet, før han forsætter.

- Ved at arbejde så analogt med projektet fandt vi nye digitale veje at betræde, og vi gjorde os mange erfaringer, der har præget mange efterfølgende projekter.

Du kan læse meget mere om snittet i den prisbelønnede fortælling her, mens du kan se frem til mere fornem, digital journalistik fra Ekstra Bladet - blandt andet i efterårsferien, hvor anden del af 'Jagten på Hitlers hemmeligheder' udkommer.

Du kan læse første del lige her.