Fornem hyldest til Ekstra Bladet: - Vi er super glade

Ekstra Bladet blev torsdag hædret ved Danske Mediers Digitale Pris

Ekstrabladet.dk har fået hædrende omtale. Foto: Jakob Boserup
Ekstrabladet.dk har fået hædrende omtale. Foto: Jakob Boserup

Stor og fornem hæder til Ekstra Bladet!

Ekstrabladet.dk fik torsdag hædrende omtale ved Danske Mediers Digitale pris 2017 i kategorien 'Årets digitale landsdækkende medie'.

I begrundelsen fra dommerkomiteen, der består af formand Jan Birkemose, Kamilla Harritsø, Simon Stilling og Christian Stavik, står der følgende:

- Eb.dk er flagskibet over alle danske nyhedssites. Trafikken er enorm og stadig stigende, og læserne fristes let og effektivt til at blive lidt længere. Eb.dk er tabloidt og råber gerne højt, men de mange farver, rubrikstørrelser og varierende elementer er sammensat på en æstetisk sikker måde. Med de markante forbedringer af mobilsitet i 2017 fortjener eb.dk hædrende omtale.

Foto: Allover Press Samfund Fornem hyldest til Ekstra Bladet: Hædret med international pris

Et flagskib
Til Ekstra Bladet forklarer formand for Jan Birkemose, at de i deres vurdering især har fokuseret på, at Ekstrabladet.dk både har stor trafik og samtidig har et æstetisk flot udtryk.

- Ekstrabladet.dk er et utroligt effektivt site og et flagskib indenfor digitale medier. Med det mener jeg, at sitet har en vanvittig trafik. Man bliver ledt fornuftigt rundt på sitet, og man bliver fristet, siger han og fortsætter.

- Det, vi også har lagt til grund, er, at selvom det er et tabloidt site, så er det æstetisk pænt. Det er de færreste tabloide sites, der er det. Hos Ekstra Bladet er der en fin balance mellem det højtråbende og det æstetiske.

Hvad er det, der gør, at vi ikke får sølv eller guld?

- Det er egentlig også lidt uretfærdigt. Ekstra Bladets niveau er rigtig højt. Vi giver hædrende omtale, fordi det høje niveau er blevet fastholdt siden sidste pris. Hvis man skal have guld eller sølv, skal man hæve sig væsentligt over niveauet.

Per Mathiessen vandt prisen for sin artikelserie om afsløringen af Dansk Folkepartis og i særdeleshed Europa-parlamentariker Morten Messerschmidts brug af EU-støttekroner via skandalefondene Meld og Feld. Privatfoto Samfund Fornem pris til Ekstra Bladet-journalist

Glad for prisen
Hos Ekstra Bladets digitale redaktør, Anders Refnov, vækker den hædrende omtale stor glæde.

- Vi er selvfølgelig super glade for at få hædrende omtale og for at blive kaldt et digitalt flagskib, men vi vil ikke hvile på laurbærerne. Vi vil hele tiden arbejde på at blive bedre på vores kerneområder, som blandt andet er sport, underholdning og afsløringer. Derudover vil vi satse mere på LIVE, og så fokuserer vi meget på at optimere vores betalingsjournalistik, siger han.

Hvordan vil I så sikre, at der ikke bliver hvilet på laurbærerne?

- Vi vil fokusere på at lave det indhold, som vores brugere efterspørger. Det handler om at præsentere det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt og på rette måde.

Foto: Screenshot fra 'Det Hvide Snit' Samfund Fornem hæder til Ekstra Bladet

13 kommentarer
Vis kommentarer