Forsinket morgentrafik: Tog påkører jernbanekøretøj

Tog til og fra Københavns Hovedbanegård kører uregelmæssigt på grund af uheld onsdag morgen

Togrejsende på vej til eller fra Københavns Hovedbanegård skal onsdag morgen væbne sig med tålmodighed.

Et af DSB's nattog fra Jylland er nemlig kørt ind i en såkaldt trolje - et jernbanekøretøj, der bruges til sporvedligeholdelse - ved hovedbanegården, og det ventes at skabe forsinkelser, oplyser DSB's pressevagt til Ritzau.

Der var 'en del mennesker med toget', men ingen personer er kommet noget til skade ved uheldet, der skete nær perronen på spor 3.

Hos Banedanmark har man endnu ikke overblik over, hvordan kollisionen kunne ske.

- Det tyder på, at begge tog har fulgt de anvisninger, der er blevet givet, siger han. Derfor er vi nu ved at undersøge, hvordan det kunne lade sig gøre, siger Thomas Gram Rasmussen, der er sektionschef for jernbanesikkerhed ved Banedanmark.

Han fortæller, at kollisionen skete med en hastighed på mellem 5 og 10 kilometer i timen, og at den materielle skade derfor er begrænset.

Ikke desto mindre har man sendt teknikere af sted for at klarlægge omstændighederne i forbindelse med uheldet, og indtil de er færdige, kan sporet ikke benyttes.

- Vi er nødt til at finde ud af, om det er troljen, toget eller signalerne, der har svigtet, og før vi ved det, kan vi ikke åbne for trafikken igen, siger Thomas Gram Rasmussen.

DSB har således ét spor mindre at gøre med på det meget befærdede stykke omkring hovedbanegården, og det går ud over morgentrafikken.

- Der er ret travlt sådan en morgen, så der vil blive aflysninger og forsinkelser, men vi opfordrer folk til at holde sig opdateret på rejseplanen.

Uheldet skete omkring klokken 5.40.

Onsdag morgen er der desuden også problemer med et sporskifte på Østerport, hvilket skaber yderligere forsinkelser.

4 kommentarer
Vis kommentarer