Forsker: Tomme terrortrusler er psykologisk krigsførelse

Terrorgrupper varsler om at sende folk til Europa med flygtningestrømmen. Men det er bluff, mener ekspert

POLFOTO
POLFOTO

Terrororganisationer har truet med at sende deres folk med flygtningestrømmene og ind i Europa.

Det kalder PET på et pressemøde tirsdag for "bevidst vildledning," og det er den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp enig i.

- Det er en del af deres psykologiske krigsførelse. Deres intention er at skabe en massiv polarisering. De skaber kløfter i landet for at gøre det lettere for dem at mobilisere sig, siger han til Ritzau.

Med mobilisering mener han, at organisationerne har lettere ved at slå sig fast som ideologi hos flygtningestrømmen, hvis de europæiske lande tager afstand til dem.

Magnus Ranstorp mener derfor ikke, at der er grund til at bekymre sig for, at et øget antal terrorister skal være kommet til Danmark.

- Der er intet bevis for, at nogle af de nye asylansøgere skulle være en del af disse terrorbevægelser, siger Magnus Ranstorp.

PET meddelte på et pressemøde tirsdag, at de ikke vurderede, at terrortruslen var blevet større, siden flygtningestrømmen for alvor begyndte at ramme Danmark i begyndelsen af september.

- De efterretninger vi har og på baggrund af dem, vurderer vi, at organiserede, militante islamiske grupper ikke vil benytte menneskesmuglernetværk eller flygtningeruter til at søge at få terrorister ind i Vesten, herunder Danmark, sagde konstitueret PET-chef Finn Borch Andersen.

Hos Dansk Folkeparti frygter man dog fortsat, at der kommer terrorister til Danmark. Her giver man ikke meget for PET's udmelding.

- Jeg tror, at den nye melding dækker over, at politiet ikke har ressourcer og overblik til at kontrollere alle de mennesker, der kommer, siger Peter Skaarup, der retsordfører i Dansk Folkeparti.

17 kommentarer
Vis kommentarer