Forskere: Derfor vil mænd have tynde kvinder

Et hold forskere kommer med et godt bud på, hvorfor mænd foretrækker de tynde modeller

Tynde kvinder forbindes med ungdom og kondition, og vurderes som attraktive af evolutionære årsager, mener forskere. (Foto: COLOURBOX)
Tynde kvinder forbindes med ungdom og kondition, og vurderes som attraktive af evolutionære årsager, mener forskere. (Foto: COLOURBOX)

Et hold forskere har opdaget en sammenhæng mellem kvinders størrelse og hvor attraktiv, hun opfattes.

Forskerne fra University of Aberdeen samlede 1300 deltagere, både mænd og kvinder, og viste dem billeder af 21 kvinder med forskellig vægt. Deltagerne blev bedt om at lægge billederne i rækkefølge alt efter, hvor attraktive de fandt dem. Det skriver britiske Metro.

Det viste sig, at både mænd og kvinder havde en stor tendens til at rangere de tyndeste kvinder som de mest attraktive, og efterhånden som de afbildede kvinders vægt steg, røg de længere ned i rækken.

- Jeg indrømmer gerne, at det er svært at opretholde en sund balance hele tiden, især som tidligere overspiser og trøstespiser, siger nu 22-årige Fie Friedrichsen. (Privatfoto) Sundhed - 25. aug. 2015 - kl. 20:56 Fie tabte 70 kilo: Det har været svært at holde formen

Billederne, der viste kvinder med en BMI på 19 (normalvægt siges at ligge på skalaen 18,5-24,9), blev i langt de fleste tilfælde vurderet som de allermest attraktive.

Forsker John Speakman, som har stået for at koordinere undersøgelsen, mener, at tendensen er et klart udtryk for, at folk forbinder små og slanke kroppe med bedre kondition og færre risikofaktorer.

Kayla Morris og Georgie Clarke har brugt en formue på at komme til at ligne brystbomben Katie Price. (Foto: Ken McKay/ITV/Rex/AllOver Press) Intl. kendte - 27. aug. 2015 - kl. 15:27 Mor og datter bruger formue for at ligne kendt brystbombe

- Det, vi gerne ville se nærmere på, var idéen om, at når vi ser nogen og mener, at de er fysisk attraktive, konkluderer vi det så ud for en evolutionær forståelse for deres potentielle fremtidige overlevelse og evner til at reproducere? Forklarer John Speakman.

Han bakkes op af sin forsker-kollega Lobke Vaanholt.

Samfund - 22. mar. 2015 - kl. 12:15 TV: Han tabte sig 122 kilo - her viser han sin krop frem for første gang

- Selvom de færreste nok vil blive overrasket over, at ekstrem tyndhed betragtes som den mest attraktive kropsform, eftersom det er sådan det er i medierne, i kulturen og i moden, så er det vigtige, at vi nu har en evolutionær forståelse for, hvorfor det er tilfældet, forklarer Lobke Vaanholt.

nationen - 21. jun. 2015 - kl. 10:20 Græd da lille pige i Fakta sagde: Hvorfor er han så tyk, mor?

En anden faktor i undersøgelsen var, at deltagerne blev spurgt, hvor gamle de troede kvinderne på billederne var. Her var det gennemgående, at de tyndeste kvinder blev vurderet som de yngste. Ifølge forskerne viser det, at de tynde kroppe forbindes direkte med ungdom og god kondition.

101 kommentarer
Vis kommentarer