Forskere: Det er hårdere at føde end at løbe et maraton

Ny undersøgelse har sammenlignet sportsskader med fødselsskader                                                               

Et hold amerikanske forskere slår fast, at fødselsskader er langt værre end sportsskader. (Foto: Colourbox)
Et hold amerikanske forskere slår fast, at fødselsskader er langt værre end sportsskader. (Foto: Colourbox)

Har du nogensinde hørt en lige lovligt kæk mand udtale sig om, at det at føde svarer nogenlunde til at dyrke et maraton.

Så har et hold forskere nu sørget for, at du med videnskaben i ryggen kan svare, at det faktisk er meget hårdere.

Forskerne fra University of Michigan har analyseret MRI-skanninger fra fødselsskader og sportsskader, og har på den måde fundet frem til, at de skader, nogle kvinder får ved fødsler, i høj grad minder om skader, der forekommer hos udøvere af udholdenhedssport.

Se også: Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

- Hvis en atlet fik en tilsvarende skade, ville hun havne i MRI-maskinen med det samme, siger Janis Miller, der er en af forskerne bag undersøgelsen fra december 2015.

- Vi siger ofte til kvinder ’der er gået seks uger, nu behøver vi ikke se dig mere – du får det fint igen’. Men det er ikke alle kvinder, som har det godt efter seks uger, eller er parate til at komme tilbage på arbejde, siger hun.

Denne jul betragter Glenn Hegaard som sin sidste nogen sinde. Han er syg af kræft i maven, og lægerne har erklæret ham terminal. Det er ikke til at sige, hvor længe der vil gå, men han kan mærke, at han må forberede sig på døden (Foto: Ernst Van Norde) Tæt på Glenn skal dø af kræft: Det bliver den første og sidste jul med min søn

Undersøgelsen viser, at 41 procent af alle fødende kvinder får skader på bækkenet. 15 procent får skader, som aldrig heler igen.

Så det er måske på tide at uddele medaljer til kvinder, der har født, i stil med dem, man får, når man har løbet et maraton?

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere