Forskere finder simpelt trick til hurtigt vægttab

Engelske forskere har fundet frem til en nem måde at tabe sig på – og det er hverken motion eller mindre mad

En halv liter vand før hvert stort måltid er nøglen til et nemt vægttab, mener engelske forskere. (Foto: COLOURBOX)
En halv liter vand før hvert stort måltid er nøglen til et nemt vægttab, mener engelske forskere. (Foto: COLOURBOX)

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men forskere på University of Birmingham i England mener selv, at de har fundet hemmeligheden bag vægttab. Og den består af vand.

- Jeg indrømmer gerne, at det er svært at opretholde en sund balance hele tiden, især som tidligere overspiser og trøstespiser, siger nu 22-årige Fie Friedrichsen. (Privatfoto) Sundhed - 25. aug. 2015 - kl. 20:56 Fie tabte 70 kilo: Det har været svært at holde formen

For at finde ud af, om vand kunne have en afgørende finger med i spillet, når man gerne vil tabe sig, samlede forskerne en gruppe overvægtige mænd og kvinder.

De blev alle tilbudt samtaler med vægtkonsulenter. Her blev halvdelen af dem bedt om at drikke omkring en halv liter vand lige før hvert eneste måltid i 12 uger. Den anden halvdel blev bare bedt om at ’forestille sig’ at de var mætte, før de satte sig til at spise.

nationen - 21. jun. 2015 - kl. 10:20 Græd da lille pige i Fakta sagde: Hvorfor er han så tyk, mor?

Og resultatet talte sit eget tydelige sprog, da de 12 uger nåede til ende. Gruppen, som havde drukket vand, havde gennemsnitligt opnået et vægttab på 4,3 kilo, mens den anden gruppe kun havde tabt 0,8 kilo i gennemsnit.

- Det smukke ved det er, at det er så simpelt. At drikke en halv liter vand tre gange om dagen før de store måltider, kan muligvis hjælpe dig med at tabe dig, siger læge Helen Parretti, en af forskerne bag undersøgelsen, som er udgivet i den lægevidenskabelige research-avis ’Obesity’.

Samfund - 22. mar. 2015 - kl. 12:15 TV: Han tabte sig 122 kilo - her viser han sin krop frem for første gang

- Når det blot kombineres med korte instrukser i, hvordan man øger sin fysiske aktivitet og får sunde kostvaner, så virker det som om, dette bidrager til ekstra vægttab, siger hun.

78 kommentarer
Vis kommentarer