Forskere: Giv Ecstasy til autister

Autister kan ifølge amerikanske forskere nyde godt af Ecstasy, som de mener, kan mindske deres akavede adfærd i sociale situationer

Ifølge amerikanske forskere kan Ecstasy være gavnligt for autister. (Foto: Polfoto)
Ifølge amerikanske forskere kan Ecstasy være gavnligt for autister. (Foto: Polfoto)

Et af de mest fremtrædende kendetegn ved folk, der er autister, er at de finder sociale situationer vanskelige. Men det kan stoffet Ecstasy råde bod på, mener forskere.

De mener, at MDMA, som er den kemiske betegnelse for stoffet, kan reducere akavede situationer for autister.

Årsagen er, at Ecstasy medfører en række positive virkninger som følelsesmæssig varme, en fornemmelse af at have det rart, nedsat angst og og empati over for andre. Det skriver Daily Mail.

Amerikanske forskere skal nu indlede det første studie af Ecstasys effekter i forbindelse med voksne med autisme. Forskningen har fået grønt lys af myndighederne og vil blive gennemført af Los Angeles Biomedical Research Institute i samarbejde med Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies.

Samfund Kun 1 ud af 25 unge tager hårde stoffer

Ifølge forskerne har autister, som har taget stoffet ulovligt, oplevet en forstærket samhørighed med andre og en nedsættelse af angstsymptomer i online forum.

I et andet studie mente 72 procent af autisterne, at de 'følte sig mere tilpas i sociale sammenhænge'.

Forskerne bag de aktuelle studie advarer imidlertid mod selvmedicinering.

Samfund Ecstasy sender unge på pension

Forskere har set nærmere på de farmakologiske, fysiologiske og psykologiske effekter af Ecstasy siden 1950'erne. Den terapeutiske anvendelse af stoffet stoppede i USA i 1985, da det blev gjort ulovligt.

25 kommentarer
Vis kommentarer