Vores planet Jorden er på vej ind i en helt ny fase af udryddelse, og det truer i høj grad menneskeracen.
Det viser helt ny forskning fra de tre amerikanske universiteter Stanford, Berkeley og Princeton, skriver blandt andre Daily Mail.
Chok-rapport afslører øko-landmænd: Så syge er Dans øko-grise
Skal man tro den store gruppe amerikanske forskere, som står bag de skræmmende nye tal, er jorden med meget stor sandsynlighed på vej ind i sin sjette fase af masseudslettelse.
Studiet konkluderer, at arterne lige nu uddør i et tempo, som er 100 gange hurtigere end normalt. Og det er endda lavt sat, mener forskerne.
Graferne, som er udviklet i forbindelse med de nye tal, viser tydeligt, hvordan tæt på 400 hvirveldyr-arter (alle dyr, som har en rygrad, red.) er uddøde siden år 1900.
Med den hastighed kommer der kun til at gå tre generationer mere, før menneskeheden vil have mistet en hel masse biodiversitet-relaterede fordele.
Eksperter: Derfor må du ikke vaske op i hånden
- Vi er ved at save den gren, vi sidder på, over, siger Paul Ehrlich, biolog fra Stanford University, som er hovedansvarlig for undersøgelsen.
I undersøgelsen advarer forskerne om, at menneskeracen er ved at bundfælde en ’global spasme af biodiversitetstab’, og desuden, at det er ved at være for sent at forsøge at bevare uddøende arter.
Klimaforandringer truer hver sjette dyrearts overlevelse
- Undersøgelsen viser uden nogen signifikant tvivl, at vi nu er på vej ind i den sjette store masseudryddelse, siger Paul Ehrlich.