Annonce:
Annonce:

Forskere ser nyt lys i kampen mod demens

Britiske forskere håber at have fundet medicintyper, der kan stoppe hjernecellers død hos demenspatienter

Annonce:
Følg Samfund

Forskere i Storbritannien håber at have fundet afgørende nyt i kampen mod demens og andre såkaldt neurodegenerative lidelser som Alzheimers og Parkinsons.

Ifølge mediet BBC fæster forskerne stor lid til en ny form for medicin, der angiveligt kan stoppe hjernecellernes død.

- Det er virkelig spændende, siger professor Giovanna Mallucci fra den toksikologiske enhed ved universitetet i Leicester.

Hun håber inden længe at kunne starte kliniske forsøg på demenspatienter. Hvis det ønske holder, forventer professoren at kunne afklare, om den nye type medicin virker inden for to til tre år.

Allerede i 2013 lykkedes det for første gang et britisk forskerhold at stoppe hjernecellers død hos et dyr. Det gav genlyd verden over.

Problemet var bare, at det anvendte medikament var skadeligt for indre organer, Derfor kunne det ifølge BBC ikke kunne bruges til mennesker.

Siden dengang har forskerne arbejdet videre. De har nu ifølge professor Mallucci fundet frem til to specifikke typer medicin, der ser lovende ud.

- Begge er meget beskyttende og modvirker svindende hukommelse, lammelse og funktionsforstyrrelse af hjerneceller, siger hun til BBC.

De to medicintyper er Trazodone, som allerede anvendes som antidepressivt middel, og DBM, som på testbasis indgår i behandling af kræftpatienter.

Selv hvis de to medikamenter viser sig at være den vidunderkur for demenspatienter, som forskerne håber på, bliver patienterne dog ikke sygdommene helt kvit.

- Det er meget usandsynligt, at vi helbreder dem helt. Men hvis du kan ændre udviklingen af Alzheimer's sygdom, kan den blive til at leve med, siger professor Malucci.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: