Forskning: Folk med tatoveringer er mere aggressive

Ny forskning forbinder sammenhængen mellem folk, der er tatoverede og tendensen til vrede og aggressivitet.

Nyt studie peger på, at des flere tatoveringer man har, des mere aggressiv er man. (Foto: Fernando Llano, AP)
Nyt studie peger på, at des flere tatoveringer man har, des mere aggressiv er man. (Foto: Fernando Llano, AP)

Tidligere var det fortrinsvis rockere, sømænd og andre hårdføre typer, der fik tatoveringer. Men i dag er der efterhånden ikke det samfundslag, hvor man ikke kan spotte lidt blæk på huden.

Ikke desto mindre fælder et nyt studie en dom over de folk, der har tatoveringer. Ifølge studiet har de nemlig højere tendens til at være vrede, oprørske og tale grimt. Des flere tatoveringer de har, des større tendens til aggressivitet har de.

Se også: Bartender så hans tatovering - og så blev han smidt ud

Det er professor Viren Swami fra Anglia Ruskin University, der står bag studiet. For at nå frem til sine resultater spurgte han 378 voksne fra London, hvor mange tatoveringer, de havde.

Forsøgspersonerne blev bl.a. bedt om at svare på, hvor langt hen ad vejen de var enige i udsagn som 'Hvis jeg blev provokeret nok, kunne jeg godt finde på at slå nogen.' Det skriver The Guardian.

Professor Viren Swami og hans hold fandt frem til, at tatoverede folk scorede højere på point i spørgsmålene om verbal aggressivitet og vrede end dem, der ingen tatoveringer havde.

- En forklaring kan være, at folk der har højere reaktiv oprørskhed måske reagerer på skuffende og frustrerende begivenheder ved at få tatoveringer, siger han.

Se også: Denne piges tatovering har et skjult budskab

155 kommentarer
Vis kommentarer