Annonce:
Annonce:

Forslag: Menstruation skal være gratis

Fem unge svenskere foreslår, at menstruation skal være gratis for kvinder

Bind og tamponer skal være lettere at få fat på, og det skal være gratis, mener fem 17-årige svenskere. (Foto: Colourbox)
Bind og tamponer skal være lettere at få fat på, og det skal være gratis, mener fem 17-årige svenskere. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Er det rimeligt, at kvinder skal spendere formuer på bind og tamponer hver eneste måned, når mænd af naturlige årsager ikke har de samme udgifter?

Det mener fem svenske 17-årige gymnasieelever fra 2.g på St. Petri Skolan i Malmø ikke. De fire kvindelige og en enkelt mandlig studerende mener snarere, at der skal ligestilling på menstruationsområdet. Det skriver svenske metro.

Kvinde maler Donald Trump med sit menstruationsblod

- Det bliver rigtig mange penge for unge mennesker, som sjældent har et fast arbejde. Og det bliver ofte dyrere, fordi mange har så kraftige menstruationssmerter, at de skal bruge smertestillende medicin, siger Alice Xiang, som er en af de fem elever bag det svenske forslag.

Denne dims viser analyse af din menstruation på smartphone

Annonce:

De fem unge mennesker, som foruden Alice Xiang består af Nicole Suarez, Ida Lyng Bengtsson, Iris Orfanidu og Alexander Herdesang, mener desuden, at menstruation er et så tabubelagt emne, at der samtidig er et behov for, at bind og tamponer skal være mindre besværlige at få fat på.

- Nogle kan måske ikke tale om menstruation og tør ikke at spørge om penge til bind og tamponer, siger Ida Lyng Bengtsson til det svenske medie.

3.g piger vil ændre tabu: Skolefoto med bind og trusseblod

De foreslår derfor, at det skal være muligt at få menstruations-grejet gratis udleveret Ungdomsmottagningen – en organisation, hvor unge i forvejen kan komme hen for at få råd om emner som alkohol og sex.

Hvad mener du – bør menstruation være gratis for kvinder?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: