Annonce:
Annonce:

Forsvarschef stopper for at skabe sig en ny karriere

Forsvarets øverste chef, Peter Bartram, forlader snart posten. Han vil være professionelt bestyrelsesmedlem

Forsvarschef Peter Bartram. Foto: Jens Dresling
Forsvarschef Peter Bartram. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Samfund

Forsvarschef Peter Bartram stopper, kort tid før hans fem års embedsperiode udløber fra marts næste år. Det oplyser han til Forsvarets hjemmeside, forsvaret.dk.

Peter Bartram har været forsvarschef, siden han blev udnævnt til general 20. marts 2012. Han har stået for en af de største omlægninger i Forsvarets historie. Der er sparet knap tre milliarder kroner årligt.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) oplyser, at han snarest muligt udpeger Bartrams afløser, som tiltræder 10. januar 2017.

- Peter Bartram har været forsvarschef i en vigtig og udfordrende periode, hvor Forsvaret har været igennem omfattende besparelser, effektiviseringer og omstruktureringer, siger Peter Christensen.

- Peter Bartram har udvist et stort personligt engagement og militærfaglig tyngde, og jeg vil gerne takke ham for hans store indsats som forsvarschef.

Annonce:

Forsvarschefen har fået bevilget tjenestefrihed uden løn, når han går næste år. Han søger uden for Forsvaret og vil gerne være professionelt bestyrelsesmedlem, oplyser han.

Overfor Politiken uddyber han, at der er tale om 'bestyrelsesarbejde i en større dansk virksomhed med effekt fra 10. januar næste år'.

- Det har for mig været en særdeles god og utrolig spændende periode, hvor Forsvaret har udviklet sin egen organisation, gennemført større effektiviseringer og tilpasset den operative indsats mod et markant ændret trusselsbillede, siger Peter Bartram:

- Det har også været en periode, der har krævet prioritering og behov for nogle til tider hårde beslutninger for at indfri de ambitioner og forventninger, der har været til Forsvaret.

Peter Bartram påpeger, at Forsvaret stadig er udfordret af materiel og høj aktivitet i de fleste enheder.

- Det kræver fortsat fokus, aktiv ledelse og ikke mindst en professionel håndtering, idérigdom og tilpasning ude i de spidse ender, siger Peter Bartram.

I juni i år kritiserede Folketingets Ombudsmand ham for at true Forsvarets ansatte med fyring, hvis de ikke retter ind.

Peter Bartram truede ved besøg på Flyvestation Karup og flere kaserner med at fyre "illoyale" ansatte, som kritiserer forsvarsledelsen på sociale medier.

- Forsvarets ansatte har samme ytringsfrihed som andre offentligt ansatte, fastslog Folketingets Ombudsmand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: