Annonce:
Annonce:

Forsvarsminister starter undersøgelse af ny skandalesag

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil have undersøgt en ny skandale i Forsvaret, som Ekstra Bladet her til aften kan afsløre. Enhver mistanke om ulovligheder vil blive politianmeldt

Forstå sagen om svindel i Forsvaret her. Foto/video: Anthon Unger, Lasse Kofod, Jan Sommer, Aalborg Universitet. Redigering: Emma Svendsen
Annonce:
Følg Samfund

 

VED DU NOGET? TIP Ekstra Bladets journalister på ditte.lynge@eb.dk

Det skal undersøges til bunds, om der er blevet begået noget ulovligt i sagen om en tidligere betroet ansat i Forsvaret, der skaffede sin kæreste millionordrer.

Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Ekstra Bladet.

‘Jeg ser med største alvor på alt, hvor der kan stilles spørgsmål ved, om ansatte i Forsvaret har opført sig, som de bør. Også tilbage i tiden. Det gælder ikke mindst enhver form for misbrug af offentlige midler og misbrug af deres beføjelser,’ oplyser ministeren, som nu har bestilt en undersøgelse af sagen, som Ekstra Bladet i dag bringer frem.

‘Derfor har jeg bedt om, at sagen undersøges. Viser der sig at være den mindste mistanke om, at der er begået ulovligheder, bliver sagen selvsagt anmeldt til politiet.’

Ny skandale i Forsvaret: Ansat forgyldte kæreste med millionordrer

Annonce:

Ekstra Bladet kan onsdag aften afsløre, hvordan en betroet medarbejder sikrede sin kæreste opgaver for over fire millioner kroner, mens hun var ansat hos Forsvaret og siden Jammerbugt Kommune.

Ifølge sine tidligere arbejdsgivere hyrede hun kærestens firma uden deres vidende og dermed også uden godkendelse af, hvad der tilsyneladende var en overpris.

Den tidligere ansatte afviser alle anklager.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den tidligere ansatte (billedet red.) afviser alt. Foto: Anthon Unger.
Den tidligere ansatte (billedet red.) afviser alt. Foto: Anthon Unger.
 

Sagen kommer, efter at Trine Bramsen i december sendte et rejsehold til Hjørring for at undersøge en række sager om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Indtil videre er en person blevet sigtet for bestikkelse og to ledende medarbejdere fjernet fra deres poster. 

Rejseholdets arbejde er fortsat i gang, men den nye sag, som Ekstra Bladet nu kan afsløre, er ikke dukket op i gennemgangen.

Trine Bramsen har ifølge Ekstra Bladets oplysninger orienteret Folketingets partier om sagen tidligere onsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: