Annonce:
Annonce:

Fortørnet Hækkerup: Vanvittigt og direkte livsfarligt

Justitsminister Nick Hækkerup er fortørnet over de målrettede angreb mod danske bilister på vej til Ystad, og han har nu rettet henvendelse til sine svenske kolleger

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er nu gået ind i sagen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Justitsminister Nick Hækkerup (S) er nu gået ind i sagen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

'Vanvittigt og direkte livsfarligt'.

Sådan lyder justitsminister Nick Hækkerups syn på de voldsomme sager, hvor danske billister på vej til Ystad bliver udsat for målrettede sten-angreb fra ukendte gerningsmænd.

Det skriver han i et skriftlig svar til DR Nyheder.

'Jeg er alarmeret over beretningerne om, at danske bilister udsættes for systematiske stenkast i Sverige. Stenkast mod kørende biler er vanvittigt og direkte livsfarligt, og når et så stort antal danske bilister rammes, så giver det anledning til dyb bekymring', lyder det.

Samtidig skriver justitsministeren, at han har rettet henvendelse til den svenske justitsminister, og han forventer, at de tager sagen meget alvorligt.

Annonce:

Siden midten af april har svensk politi har registreret 50 episoder, hvor danske biler er blevet ramt af sten på motorvejen mellem Malmø og Ystad. Og de seneste par dage har fokus på problemet været tiltagende.

Ekstra Bladet skrev første gang om det livsfarlige fænomen tirsdag, og om hvordan angrebene er foregået mellem de to svenske byer Skurup og Ystad.

Måtte indlægges
De mange stenkast er heller ikke gået ubemærket hen i Danmark, og det kom til udtryk, da Rigspolitiet kom med en opfordring på Twitter mandag.

I langt de fleste tilfælde på den Sydsvenske motorvej er ingen af de danskere, der er blevet ramt, kommet til skade.

Men 19. maj kom en 70-årig dansk mand alvorligt til skade, da en sten på størrelse med en knytnæve fløj gennem bilens forrude, da han var på vej til Bornholmerfærgen i Ystad.

Det resulterede i, at han måtte indlægges på Universitetssygehuset i Lund og gennemgå en længere operation, skriver Berlingske.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: