Fortsat få udlændinge søger asyl i Danmark

Antallet af asylansøgere er stadig på et lavt niveau. Siden grænsekontrollen blev indført, har 3314 søgt asyl

Der blev i sidste uge registreret 54 asylansøgere i Danmark, hvilket er et af de laveste antal asylansøgninger, der er modtaget i løbet af en uge, siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar.

Blot fire syrere, to irakere og 15 afghanere var blandt asylansøgerne i sidste uge. Desuden var der 33 personer fra andre lande.

Det samlede antal asylansøgere i 18 uger med grænsekontrol er nu oppe på 3314 personer.

Opgørelsen bygger på registreringer af asylansøgere i politiets system, Polsas. Tallene er forbundet med en vis usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

I den første uge med grænsekontrol blev der registreret 641 asylansøgere, og siden har antallet været faldende.

Trods grænselukninger og asylstramninger i Danmark og nabolandene er asyltallet dog stadig højere end i samme periode sidste år.

Regeringen venter, at 25.000 flygtninge og migranter kommer til Danmark i år. Men prognosen er behæftet med stor usikkerhed, har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) flere gange understreget.

Færre søgte asyl i Danmark og i de øvrige nordeuropæiske lande, da Østrig i februar satte kvoter for, hvor mange der dagligt må krydse den østrigske grænse.

Østrigs beslutning fik flere lande på Balkan-ruten såsom Makedonien til at lukke deres grænser helt. Det har fået nogle flygtninge til at vælge andre ruter - som via Italien - for at komme til Europa.

En anden ubekendt faktor for flygtningestrømmen er EU's aftale med Tyrkiet om at tilbagesende personer, der krydser Middelhavet fra Tyrkiet til de græske øer, mens EU til gengæld tager syriske flygtninge direkte fra Tyrkiet.

Den midlertidige grænsekontrol i Danmark er blevet forlænget for sjette gang. Dermed fortsætter kontrollen i yderligere 30 dage frem til 2. juni.

9 kommentarer
Vis kommentarer