Fortsat risiko for kraftig regn: Her er det værst

Tirsdag morgen regner det på stort set hele Sjælland

DMI har stadig et risikovarsel ude for kraftig regn. (Polfoto: Claus Bonnerup)
DMI har stadig et risikovarsel ude for kraftig regn. (Polfoto: Claus Bonnerup)

Trafikken er endnu ikke så voldsomt påvirket af den regn, der rammer vejene tirsdag morgen, lyder den første melding fra Vejdirektoratet. Men DMI har stadig et risikovarsel ude for kraftig regn.

- Det regner stort set på hele Sjælland, Lolland-Falster og i Nordjylland og på Djursland i den østlige del.

Hvor kommer der mest regn?

- Der kommer mest regn på Sjælland og det kan godt blive København, der får det meste. Det er der det bliver hængende i længst tid, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog hos DMI.

Han forklarer, at det endnu ikke er så voldsomt som først antaget, men der er ikke torden i det, så varslet om skybrud er overstået.

- Vi har stadig et risikovarsel ude for kraftig regn, altså mere end 24 millimeter på seks timer. Det kan vi stadig godt nå, selv om sandsynligheden ikke er så voldsomt stor mere.

Der kommer temmelig mange millimeter i formiddagstimerne, men ikke så heftigt som meteorologerne troede tidligere i går.

Hvor længe fortsætter den kraftige regn?

- Til midt på formiddagen, så begynder det at stilne af. I eftermiddag får vi nok også lidt solskin, også i København, og så står den på lidt sol og lidt spredte byger resten af dagen i hele landet.

Ifølge Vejdirektoratet er der ikke de store problemer trafikalt indtil videre.

- Det lader ikke til, at vejene er oversvømmede. Det har været en stille nat, så der er ikke noget aktuelt lige nu. Vi kan godt se, at der har været en del regn på vores radarbilleder, og det fortsætter nordpå, siger Anders Jørgensen, vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Men indtil videre har det ikke givet anledning til problemer overhovedet.

 

 

 

 

     

 

 

4 kommentarer
Vis kommentarer