Foto er ægte: Her er Jesse James med sin morder

Et historisk foto er blevet analyseret og vurderet ægte. Det viser den berømte bankrøver Jesse James med sin banemand Robert Ford

Jesse James ses til højre i billedet og hans banemand Robert Ford til venstre. (Foto: Privat).
Jesse James ses til højre i billedet og hans banemand Robert Ford til venstre. (Foto: Privat).

Han blev kendt som 'kujonen Robert Ford', da han skød den notoriske bankrøver Jesse James ned bagfra i 1882, for at indkassere den dusør som var sat på bandelederens hoved.

Nu er et billede, der viser de to bandemedlemmer sammen, blevet verificeret og erklæret ægte. Det skriver engelske Daily Mail.

Ben Affleck er i mod, at man gør kriminelle til berømtheder. (Foto: AP) Intl. kendte - 31. dec. 2014 - kl. 17:14 Affleck: Hvorfor behandler vi kriminelle som berømtheder?

Det er den kriminaltekniske analytiker, Lois Gibson, der har vurderet det gamle foto og sammenlignet med en række andre billeder af Jesse James og Robert Ford. Fire dages efterforskning af Gibson, der er ekspert i at identificere både levende og døde ud fra en række parametre,  mundede ud i en blåstempling af det gamle foto:

- Det tog mig fire arbejdsdage, at nå frem til konklusionen om at billedet er ægte. Det er faktisk ret hurtigt, men det her er mit job og jeg ville ikke komme med en vurdering med mindre at jeg var 100 procent sikker. Jeg har identificeret 1200 mennesker gennem min karriere, fortæller Louis Gibson, der har 33 års erfaring indenfor området, til Daily Mail.

Se også: Brad Pitt som Jesse James

Fotoet har tilhørt en amerikansk familie i generationer. 40-årige Sandra Mills fortæller til amerikanske medier, at hendes familie skjulte Jesse James i en lade i Washington kort før hans død. Da han tog af sted gav den berømte bandit familien fotoet som tak for hjælpen.

Eksperter vurderer at billedet er taget i perioden lige før Jesse James død. Robert Ford var en del af hans bande. Han skød James i baghovedet, i bandelederens eget hjem, mens han stod med ryggen til og tørrede støv af et maleri.

Ifølge eksperter kan blikpladen med fotoet indbringe op mod to millioner dollars - godt 13,5 millioner danske kroner.

I filmen 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford' fra 2007, spillede Brad Pitt og Casey Affleck henholdsvis Jesse James og Robert Ford. Se filmens trailer her

46 kommentarer
Vis kommentarer