Fox News i overraskende Trump-sviner: - Det er vanvittigt

En vært på Fox News langer hårdt ud efter Trump efter mediekritik

Fox News-værten kritiserer Trump for hans angreb på medierne til et pressemøde. Her blev han i øvrigt selv taget i en løgn og rettet - se klippet her. (Video: Det Hvide Hus)

Fox News er kendt for at have republikanernes ryg, når det drejer sig om amerikansk politik. Derfor er det en noget overraskende udmelding, der kommer fra en af stationens mest fremtrædende nyhedsværter Shepard Smith.

Efter Trumps seneste udfald mod medierne ved en pressekonference torsdag tog studieværten den rivaliserende tv-station CNN i forsvar. Trump kaldte CNN for et falsk medie og en fjende af folket.

- Det er fuldstændigt vanvittigt. Han (Trump, red.) bliver ved med at gentage latterlige, dårlige udtalelser, som ikke er sande, og han undgår at komme ind på emnet Rusland, som om vi var en flok tåber, fordi vi stiller spørgsmålene, siger Smith.

- Oppositionen blev hacket og russerne stod bag, og dine folk talte i telefon med russerne samme dag, som det skete. Og vi er tåber, fordi vi stiller spørgsmålene? Nej, hr. Vi har ret til et svar. Den amerikanske befolkning har ret til et svar.

Donald Trump har ofte rost Fox News for tv-stationens dækning. Samtidig har to af tv-stationens stjerner, Sean Hannity og Bill O'Reilly, erklæret deres støtte til præsidenten.

Se også: Trumps skattemur kan starte virksomhedsflugt fra Danmark

'Vanvittigt'
Sherpard Smith kaldte derudover også CNN's korrespondent i Det Hvide Hus, Jim Acosta, for 'en god journalist' og tilføjede, at 'det er vanvittigt, hvad vi dagligt er vidne til' med henvisning til præsidentens udfald mod medierne og hans reaktion på deres spørgsmål.

Og Fox-værtens udtalelser har også skabt røre blandt Trump-tilhængere og specielt tv-stationens faste seere.

Taget i løgn
I Trumps første solo-pressemøde blev han taget i en løgn på åben skærm, og her blev det til en direkte duel med en journalist om størrelsen på hans valgsejr.

- Jeg fik 306 valgmandsstemmer (…) Fordi folk kom ud og stemte som aldrig før. Så, sådan går det. Jeg vil tro, at det er den største valgmandssejr siden Ronald Reagan, sagde Trump undervejs i pressemødet.

Men den bemærkning gik ikke ubemærket hen. NBC-journalisten Peter Alexander var lynhurtig til at rette Donald Trump.

- Helt enkelt, så sagde du i dag, at du fik den største margin i valgmænd med 304, 306 stemmer. Det faktum, at præsident Obama fik 365…

- Jamen, jeg snakker om republikanske…

- … Og så fik Obama 332 (ved valget i 2012 red.), og George H.W. Bush fik 426, da han vandt som præsident. Så hvorfor skulle amerikanere stole på dig?

- Jeg fik overleveret den information, jeg ved ikke. Jeg fik det overleveret. Vi opnåede en meget, meget stor margin.

- Hvorfor skulle amerikanere stole på dig, når du anklager den information, de modtager (fra medierne red.) for at være falsk, når du så selv viderebringer falske oplysninger?

- Jamen, jeg ved det ikke. Jeg blev givet den information. Faktisk har jeg set den information rundt omkring. Men det var en meget stor sejr, er du enig i det?

- Du er præsidenten…, sluttede journalisten.

Se også: Tre uger som verdens mægtigste: Her er Trump-lejrens mange skandaler

Twitter-krig
Den altid bramfri Trump har blandt andet i et tweet navngivet en række medier, som han mener er 'fake'.

- De falske nyhedsmedier (The New York Times, NBC News, ABC News, CBS, CNN) er ikke mine fjender. De er folkets fjender, skrev Trump i et tweet op til weekenden.

734 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere