Fra regn til sol i dag: Op til 15 grader nogle steder

Onsdagen byder på en blandet landhandel ifølge vejrguderne, men senere på ugen kommer foråret for alvor tilbage

Påskeliljerne står stadig flot, og i store dele af landet kan de få sol på bladene onsdag (Foto: Jens Dresling)
Påskeliljerne står stadig flot, og i store dele af landet kan de få sol på bladene onsdag (Foto: Jens Dresling)

Bor man i de nordligere dele af landet, er det en god ide at huske regnbukser, hvis man skal ud i vejret. Sådan lyder anbefalingen fra DMI's vagthavende meteorolog, Mogens Rønnebek, onsdag.

- Jo længere sydpå, man kommer, des mere sol er der. Omvendt betyder det også, at de nordlige dele af landet vil opleve, at det regner indtil i aften, og vil være noget koldere med omkring 10 grader, siger Mogens Rønnebek.

I de sydligere dele af Danmark og op omkring København kan temperaturerne faktisk snige sig helt op på 15 grader i eftermiddag.

- Når regnen forsvinder der i eftermiddag, så kommer solen frem og varmer. Det blæser dog kraftigt med en jævn til hård vind over hele landet, siger Mogens Rønnebek fra DMI.

Flotte flag til dronningen
Den vagthavende meteorolog fra DMI fortæller, at dronningens fødselsdag i morgen kan fejres med smukke flag.

- Det kommer nemlig også til at blæse i morgen, så flagene står flot. Der vil blive omkring 11-12 grader i det meste af landet torsdag.

- Hvordan med regnen?

- Det bliver en dag med tørvejr, men der kan måske godt komme en lokal byge, men det er ikke noget særligt, siger Mogens Rønnebek.

Lækkert weekendvejr
Når vi kommer hen til fredag, begynder solen at vinde over de lokale byger, og det kan betyde, at solcremen skal tages ned fra hylden igen.

- Fra fredag aftager vinden, og så kommer solen. Der kan måske komme en lokal byge, men temperaturerne bliver omkring en grad varmere end torsdag.

- Holder det ind i weekenden?

- Vi går den gode vej, for i weekenden ser det for alvor ud til at blive varmt med mellem 10 og 15 grader over hele linjen og masser af sol. Det er dejligt, siger den vagthavende meteorolog fra DMI, Mogens Rønnebek.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere