Fræk vejrudsigt: 50 nuancer af grå

Udsigten frem mod weekenden er husmorvejr, der ikke bliver så barsk at regnen pisker ned. Frontsystemet er fastlåst frem mod i morgen, hvor de sydlige regioner leverer opklaring, melder DMI

Torsdagen byder på 50 nuancer af grå. (Foto: Niels Hougaard)
Torsdagen byder på 50 nuancer af grå. (Foto: Niels Hougaard)

Vejrudsigten for den kommende tid er 50 nuancer af grå, melder DMI.

Det kræver naturligvis en uddybning, så Ekstra Bladet bad vagthavende om at forklare, hvad der ligger i sådan en udsigt.

- Ja, det er nok min forgænger, der syntes, han skulle være lidt morsom. Det er et vejr, vi har haft i dag og i går. Det er gråt og diset. Så kan himlen have forskellige farver af grå. Det var nærmest det, der lå i det.

- Så der var ikke noget hel- eller halverotisk i det?

- Nej, det tror tror jeg... nårh... ja, nu siger du noget. Jeg gad vide, hvad han har tænkt på. Det kunne da godt... det sagde han ikke noget om, da han gik. Men jeg var nok lidt tungnem. Det kan da godt være, at han er blevet inspireret.

Ingen pisk
- Kan man tale om, at vejrguderne så viser sig fra deres mest sadistiske side?

- Ikke rigtig. Det bliver ikke så barsk. Bare gråt.

- Så regnen kommer ikke til at piske ned i ansigtet på én, hvis man går ud?

- Nej.

Ikke ophidsende vejr
- Er der piskfri udsigter for hele landet?

- Ja, det er en jævnt kedelig gråvejrssituation, efter vi har haft nogle forårstoner i begyndelsen af ugen.

- Der var der mere forår i luften?

- Ja, og det er sådan set den samme luft, vi har. I meteorologisk forstand, men så gik vinden ned i sydvest, og så blev der fyldt op med skyer. Jeg synes ikke det er særligt ophidsende vejr.

En DMI-meteorolog har startet torsdagen med lidt humor - formentlig i anledning af premieren på '50 Shades of Grey'. (Foto: dmi.dk)
En DMI-meteorolog har startet torsdagen med lidt humor - formentlig i anledning af premieren på '50 Shades of Grey'. (Foto: dmi.dk)
 

- Er det, fordi vejrfronterne er fastlåst?

- Ja, der er ikke rigtig nogen fronter i nærheden i øjeblikket, og så har vi fået den her fugtige luft ind. Forhåbningen er i løbet af fredagen, at vinden kommer ned i sydøstligt hjørne, og så tager det lidt op fra...

Sol i nedre regioner
- ...de nedre regioner?

- Ja. Tyskland og Angela Merkel. Det klarer op fra sydøst, så vi får noget sol i løbet af i morgen. Så bliver det lidt lysere og mere muntert i morgen.

- Men i dag bliver det helt ordinært husmor-vejr?

- Ja, det er det sådan set lidt.

Blidt vintervejr
- Og vi er enige om, at det er en bindende prognose, du har givet?

- Ja, ja. Det ser ud til at holde. Det interessant bliver, hvor meget sol, vi når at få hen over weekenden. Fredagen begynder pænt, og lørdag bliver der sol til os hen ad vejen. Det bliver ganske blidt senvinter-vejr uden kulde og sne.

Lyder vejret ikke som noget, du har lyst til at begive dig ud i, kan du jo overveje en tur i biografen. Årets formodede publikumsbasker - '50 Shades of Grey' - har nemlig premiere i dag.

1 af 2 Gråvejr over Danmark. (Foto: Ole Frederiksen)
2 af 2 Torsdagen byder på 50 nuancer af grå. (Foto: Niels Hougaard)
0 kommentarer
Vis kommentarer