Frank Jensen i kovending: Nu skal omstridt byggeri flyttes

Politisk flertal i København med Københavns overborgmester Frank Jensen undersøger, om byggeri kan flyttes.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil undersøge, om et planlagt og meget omdiskuteret byggeri på naturområdet Amager Fælled kan flyttes.

Det skriver DR Nyheder.

Byggeriet har vakt voldsomme protester, og flere politiske partier er imod det. Senest har Venstres gruppe i Borgerrepræsentationen støttet, at det undersøges, om byggeriet kan flyttes.

Området er fredet. Det nye alternative område skal ifølge lokalplanen rumme en campingplads. I 1994 blev anvendelsen af området til byggeri besluttet. Området blev solgt for at finansiere metrobyggeriet.

- Mit budskab er, at nu trækker vi en streg i sandet. Der er ikke længere et flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på, siger overborgmesteren i en pressemeddelelse.

Tusinder protesterer mod byggeri på Amager Fælled

Kendiskok raser over ødelæggelser i København: - Der ligger døde dyr over det hele

Byggeriet ligger i hjørnet af Fælleden ved Ørestad Boulevard/Vejlands Allé. Byggeriet af 2500 boliger på grunden har længe været omdiskuteret.

Ud over Venstre tvivler De Konservative, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet ifølge TV2 Lorry på, at placeringen er den rigtige.

Det er 19 hektar eller cirka 6 procent af det københavnske naturområde Amager Fælled, der efter planen skal bebygges med cirka 2500 boliger.

Byggegrunden skal skaffe to milliarder kroner. Beløbet skal bruges til at udbygge metroen.

- Jeg er jo ikke lavet af sten. Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden ved Ørestad Boulevard /Vejlands allé, siger Frank Jensen.

- Og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed. Så det er det, jeg nu stiller mig i spidsen for.