Frankrig bomber for første gang Islamisk Stat i Syrien

Frankrig har nu smidt sine første bomber mod Islamisk Stat i Syrien. Landet har før angrebet i Irak.

Frankrig er gået ind i kampen mod Islamisk Stat (IS) i Syrien for at slå ned på den militante gruppes voksende tilstedeværelse i det borgerkrigshærgede land.

Det er første gang, at Frankrig bomber i Syrien.

- Dermed bekræfter vores land sin resolutte forpligtigelse til at bekæmpe terrortruslen fra Islamisk Stat. Vi vil angribe hver gang, vores nationale sikkerhed er i fare, siger det franske præsidentkontor i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hidtil har Frankrig - ligesom Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak, da den irakiske regering har efterspurgt militær støtte.

Frankrig begyndte rekognosceringsflyvninger over Syrien tidligere på måneden for at indsamle informationer om Islamisk Stats positioner i landet.

Styret i Syrien har ikke bedt amerikanerne og de øvrige koalitionsmedlemmer om at kaste bomber mod IS. USA har bombet IS i Syrien siden september 2014.

Frankrig har i sin udtalelse søndag opfordret til en international løsning på krisen i Syrien og bekræftet, at Frankrig støtter FN's særlige udsending, Steffan de Misturas, initiativ til at arbejde hen imod politisk forandring i Syrien.

Frankrig peger på vigtigheden af, at en ny regering både består af elementer fra det syriske regime og den moderate opposition.

12 kommentarer
Vis kommentarer