Frankrig frygter løsladte terrorister

I 2019 bliver omkring 40 dømte terrorister løsladt fra de franske fængsler

Den franske premierminister Edouard Philippe frygter, hvad de mange løsladte terrorister vil kunne finde på i fremtiden. Foto: AP
Den franske premierminister Edouard Philippe frygter, hvad de mange løsladte terrorister vil kunne finde på i fremtiden. Foto: AP
Følg Samfund

Frankrigs premierminister Edouard Philippe fortalte fredag, at landet i en nær fremtid står overfor en helt ny udfordring.

I slutningen af 2019 vil 40 dømte have afsonet deres straf for terrorisme, og de vil atter være på fri fod. Det samme vil være gældende for omkring 400 radikaliserede fanger, skriver TV2.

Ifølge den franske premierminister er en stor del af de snart løsladte kriminelle nemlig stadig farlige. Deri består den nye udfordring.

Den vurdering er den franske statsanklager Francois Molins enig i.

- Vi står over for en kæmpe fare, nemlig at dem, der bliver løsladt, slet ikke er blevet omvendt, men måske endda er blevet endnu mere radikaliserede i fængslet, siger Francois Molins.

Jævnligt udsat for terror
Siden 1990'erne har Frankrig jævnligt været udsat for islamistisk motiverede terrorangreb. De mange angreb på Frankrig har været styret udefra, af blandt andet al-Queda og Islamisk Stat.

Det så man ved angrebet i Nice 14. juli 2016, hvor 87 mennesker, inklusiv gerningsmanden mistede livet, da en lastbil blev kørt direkte ind i en menneskemængde. Den gang tog Islamisk Stat æren for det voldsomme terrorangreb.

Men nu vurderer premierministeren, at truslen mod Frankrig ikke vil komme fra udenlandske terrororganisationer, men at den vil komme indefra med løsladelsen af de mange terrordømte og radikaliserede kriminelle.

Mange psykisk skrøbelige og småkriminelle er blevet radikaliseret i fængslerne under afsoning, og nu frygter man for, hvad de vil kunne finde på, når de kommer ud i friheden igen.

Ny anti-terrorplan
For at undgå en stigende terrortrussel i Frankrig er planen, at der skal etableres en ny national anti-terrorplan.

Nu vil man til at overvåge de løsladte terrordømte og radikaliserede meget tættere end før. De franske fængsler skal være bedre til at vurdere, hvor farlige de indsatte er. Planen er, at islamistiske fanger skal sidde adskilt fra de andre fanger, for at undgå yderligere radikalisering.

Samtidig vil landet også have en særlig anti-terror-domstol.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter