Frankrig melder om hidtil højeste antal coronadøde

Vi har endnu ikke nået toppen af coronaepidemien, siger Frankrigs sundhedsminister

En kvinde iført ansigtsmaske passerer Eiffeltårnet i Paris, der som det øvrige af Frankrig er lukket ned´på grund af coronaudbruddet. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
En kvinde iført ansigtsmaske passerer Eiffeltårnet i Paris, der som det øvrige af Frankrig er lukket ned´på grund af coronaudbruddet. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
Følg Samfund

Frankrig har i det seneste døgn registreret 833 dødsfald blandt personer smittet med coronavirus.

- Vi har endnu ikke nået toppen af denne epidemi, siger den franske sundhedsminister, Olivier Veran, på et pressemøde mandag.

Tallet er det hidtil højeste, som de franske myndigheder har meddelt for et enkelt døgn, siden coronaudbruddet begyndte.

Det skyldes, at Frankrig nu er begyndt at oplyse et samlet antal coronadødsfald fra landets hospitaler og plejehjem. Hidtil har myndighederne kun oplyst antallet af coronapatienter, der er døde på hospitalerne.

På landets hospitaler er der sket en stigning på omkring 10 procent i antallet af dødsfald blandt coronapatienter sammenlignet med et døgn tidligere, viser de seneste tal.

Med mandagens opgørelse er det samlede antal coronadødsfald i Frankrig oppe på 8911, siden udbruddet begyndte.

Af dem er 6494 døde på Frankrigs hospitaler, meddeler ministeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I de seneste dage har Frankrig ellers meldt om en nedgang i antallet af dødsfald.

Søndag meddelte myndighederne, at 357 mennesker, der var smittet med coronavirus, var døde på Frankrigs hospitaler. Dagen inden var det 441.

Antallet af bekræftede smittetilfælde er oppe på 98.010. Af dem er lidt over 70.000 indlagt på et hospital. Det er godt 5000 flere bekræftede smittetilfælde i forhold til et døgn tidligere.

7072 patienter er indlagt på en intensivafdeling på et af Frankrigs hospitaler. Det er en stigning på knap 100 i forhold til døgnet inden.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind