Annonce:
Annonce:

Frankrig: Muslimsk burkini forbydes

Ifølge lovdokumentet er forbuddet mod den muslimske burkini indført, fordi Frankrig er målet for terrorangreb

Fransk borgermester har forbudt brugen af den såkaldte burkini, som er en muslimsk beklædningsgenstand til brug på badestrande. (Foto: AP)
Fransk borgermester har forbudt brugen af den såkaldte burkini, som er en muslimsk beklædningsgenstand til brug på badestrande. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

I filmbyen Cannes i det sydlige Frankrig har borgmesteren forbudt brugen af den såkaldte burkini. En burkini er en muslimsk beklædningsgenstand til brug på badestrande.

Det oplyser myndighederne i byen til det franske nyhedsbureau AFP.

- Adgangen til strande og badning er forbudt for personer, som ikke bruger badetøj, der respekterer de sociale normer og et sekulært samfund, står der i loven, som Cannes-borgmester David Lisnard har sat sin underskrift på.

- Badetøj, der demonstrativt udstiller et religiøst tilhørsforhold, når Frankrig er målet for terrorangreb, skaber en risiko for at forstyrre den offentlige orden, står der videre i lovdokumentet.

Over for det franske nyhedsbureau siger formanden for byens kommunale system, Thierry Migoule, at der ikke er tale om at gøre religiøse symboler ulovlige på stranden.

Annonce:

- Det gælder tøj, der demonstrativt viser et tilhørsforhold til en terrorbevægelse, som er i krig med os, siger han til AFP.

Et angreb 14. juli på havnefronten i den nærliggende by Nice kostede 85 mennesker livet. En lastbil pløjede gennem masserne, der var til stede på promenaden for at fejre den franske nationaldag. Føreren af lastbilen erklærede troskab til Islamisk Stat.

Knap to uger senere, 26. juli, blev en præst dræbt i en kirke i det nordvestlige Frankrig. De to attentatmænd svor ligeledes troskab til Islamisk Stat.

Muslimsk beklædning er et aktuelt emne i Frankrig. Det er forbudt at gå med helt tilsløret ansigt i offentligt rum, men der er intet forbud mod religiøse symboler og tøj.

Tidligere på ugen aflyste et badeland i Marseille sin plan om at være vært for et privat arrangement for muslimske kvinder. Kvinderne skulle bade i burkini. Arrangementet vakte harme hos franske politikere og blev aflyst efter stor offentlig bevågenhed.

Annonce:

Inden aflysningen havde arrangørerne modtaget dødstrusler. Blandt andet var en patron blevet sendt til dem i et brev.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: