Frankrig vil forbyde plasticposer

Den franske miljøminister vil komme problemet med overforbrug af plasticposer til livs

Plasticposen skal forbydes i Frankrig, hvis det står til landets miljøminister. (Foto: Colourbox)
Plasticposen skal forbydes i Frankrig, hvis det står til landets miljøminister. (Foto: Colourbox)

Uanset hvor man handler henne, så er de fleste af os vant til, at få udleveret en plasticpose.

Men det skal nu være fortid i Frankrig.

Fra 1. juli i år vil den franske miljøminister nemlig forbyde butikkerne at udlevere eller sælge engangsplasticposer. Miljøminister Ségolène Royal vil i denne uge offentliggøre et dekret med en lov, der skal forbyde dem. Det skriver DR.

Ifølge den franske miljøminister bruger franskmændene i gennemsnit over 250 plasticposer per indbygger om året. Det svarer i alt til 17 milliarder poser om året i Frankrig. Af dem anslår Ségolène Royal at halvdelen havner på gaden eller i naturen.

Det afrikanske land Rwanda har lavet et lignende tiltag, hvor platicposen er blevet totalforbudt. Hvis du går med en pose på gaden, kan du endda risikere at få den konfiskeret af politiet.

Giver umiddelbar god mening
Helle Fabiansen, miljøchef i brancheforeningen for danske plastvirksomheder, skriver på sin blog:

'Denne løsning synes jeg egentlig giver umiddelbar god mening – i lande som Rwanda! Fælles for de fleste af disse lande er nemlig, at de har ikke en infrastruktur, der gør det muligt at indsamle og genanvende plastposerne. Derfor er et forbud her en hurtig og effektiv løsning'.

Men hun synes ikke, at det er en god ide at forbyde plasticposen i europæiske lande, fordi de har formået at begrænse deres forbrug af plasticposer ved at hæve afgifterne på dem.

Hun peger på, at det heller ikke er omkostningsfrit for miljøet, at producere papir- og bomuldsposer, da det kræver kemikalier og store mængder vand. 

66 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere