Fransk kunstner fotograferes nøgen midt i New York

Gennem fem år har fotografen Erica Simone taget billeder af sig selv i hverdagssituationer - splitternøgen midt i New York

Se promo-videoen for Erica Simones projekt.

Forestil dig at skovle sne, købe ind i kiosken, gå på biblioteket og køre i taxa gennem byen. Forestil dig så at gøre de samme hverdagsting, men uden en trevl på kroppen.

For 29-årige Erica Simone har dette skøre scenarium været hendes virkelighed gennem de sidste fem år. Hendes håb er, at billederne skal resultere i en bog, der skal opfordre folk til at omfavne deres 'primære tilstand af eksistens'. Det skriver Daily Mail.

 

Arbejdstitlen på den franske fotografs bog er 'Nue York: Self-Portraits of a Bare Urban Citizen bloomed from an initial questioning about clothing and the importance of fashion in modern society'.

- Når jeg betragter et samfund, der er så optaget af billeder, gå mere op i udsalget hos Barneys end de hjemløse, som de ignorerer, når de går forbi, begyndte jeg at tænke: Hvordan ville verden føles som nøgen? Hvad nu, hvis vi ikke havde noget tøj, der kom mellem os? Eller hvis vi ikke kunne vise vores sociale status? Hvad nu, hvis alt hvad vi havde til at udtrykke vores personlighed, var vores krop?

 

Selvom Erica Simone er blevet fotograferet splitternøgen på gader og stræder gennem fem år, har hun indtil videre ikke haft nogle dårlige oplevelser hverken med forbipasserende eller politiet.

- De fleste griner, smiler, klapper og hepper, siger Erica Simone og tilføjer, at hendes projekt har har til formål at få folk til at føle sig mere trygge med deres egen krop:

 

- Det her er en kampagne for at være tilfreds med dig selv som person, med din krop, med dit sing og med sin rolle i samfundet. Det handler om at være fri fra de indespærringer og forventninger, som samfundet og medierne opstiller for os, siger hun.

 

Du kan se Erica Simones websites her og her.

 

1 af 2 Fotografen Erica Simone poserer nøgen i New Yorks gader og stræder. (Foto: Erica Simone)
2 af 2 Fotografen Erica Simone poserer nøgen i New Yorks gader og stræder. (Foto: Erica Simone)
75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere