Franske Front National kobles sammen med Panama Papers

Personer tæt på det højrenationalistiske franske parti Front National er involveret i sag om skattely

Front Nationals leder Marine Le Pen i omfavnelse med sin far Jean-Marie Le Pen, før luften mellem de to blev iskold. (Foto: AP)
Front Nationals leder Marine Le Pen i omfavnelse med sin far Jean-Marie Le Pen, før luften mellem de to blev iskold. (Foto: AP)

Folk tæt på det højrenationalistiske franske parti Front National og dets leder, Marine Le Pen, har drevet et 'sofistikeret system af skuffeselskaber' med det formål at gemme penge i skattely, viser de såkaldte Panama Papers.

Det skriver den franske avis Le Monde tirsdag ifølge AFP.

En af hovedpersonerne i systemet er Frederic Chatillon, som er leder af et selskab ved navn Riwal. Riwal udførte kommunikationsarbejde for flere at medlemmerne af Front National, viser de lækkede dokumenter.

- I 2012, lige efter præsidentvalget, arbejdede Frederic Chatillon på, at trække 316.000 euro ud af Riwal og flytte pengene ud af Frankrig, skriver Le Monde.

Pengene røg gennem et skuffeselskab ved navn Time Dragon i Hong Kong. Moderselskabet til Time Dragon er beliggende på De Britiske Jomfruøer, og administreres af Mossack Fonseca.

Mossack Fonseca er den virksomhed, hvor de såkaldte Panama Papers stammer fra.

Panama Papers er en gigantisk læk af 11,5 millioner hemmelige dokumenter, der viser, hvordan de rige og magtfulde i hele verden - også i Danmark - er krøbet i skattely.

Marine Le Pen har planer om at stille op til det franske præsidentvalg i 2017.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

28 kommentarer
Vis kommentarer