Franskmænd skal stoppe med at slå deres børn

Frankrig får rap over fingrene for at slå børn af Europarådet, der kræver, at landets regler skærpes

De franske love om fysisk afstraffelse af børn er i strid med europæiske regler, fordi de ikke fuldt ud forbyder at slå børn.

Europarådet mener, at Frankrigs love ikke er 'tilstrækkeligt klare, bindende og præcise'.

Fransk lovgivning forbyder vold mod børn, men tillader forældre at disciplinere deres børn. Fysisk afstraffelse er dog forbudt i skoler og institutioner for børn.

Diskussionen om, hvorvidt forældre må stikke deres børn en lussing, er vakt til live igen i Frankrig, efter at familieminister Laurence Rossignol har opfordret til debat om brugen af fysisk afstraffelse i opdragelsen af børn.

Meningsmålinger viser, at et flertal af franskmændene synes, at forældre har ret til at irettesætte sine børn ved at slå dem.

Størstedelen af de 47 medlemslande i Europarådet - herunder Danmark, Tyskland, Sverige, Holland og Spanien - har helt forbudt forældre og andre at slå børn.

Europarådet tog stilling i sagen, efter at den britiske børneorganisation Approach havde indgivet en klage. Rådet gav organisationen ret i, at de franske regler er et brud på Europarådets sociale charter fra 1961.

I modsætning til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har Europarådet ikke mandat til at straffe sine medlemmer.

Afgørelsen forpligter ikke Frankrig til at ændre lovgivningen, selv om den anses for at være i strid med det sociale charter.

17 kommentarer
Vis kommentarer