Annonce:
Annonce:

Fredagsbønnen aflyst: - Det er trist

Muslimske trossamfund landet over aflyser fredagsbøn, efter regeringen onsdag aften iværksatte særlige coronatiltag

Der var i 2019 ifølge religionsforsker Brian Arly Jacobsen 320.000 muslimer i Danmark svarende til 5,5 procent af Danmarks befolkning. Foto: Jens Dresling
Der var i 2019 ifølge religionsforsker Brian Arly Jacobsen 320.000 muslimer i Danmark svarende til 5,5 procent af Danmarks befolkning. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Samfund

Muslimske trossamfund landet over afblæser fredagsbønnen, indtil andet er meldt ud fra myndighedernes side som følge af myndighedernes forsøg på at afdæmpe coronasmitten.

Det bekræfter en række moskeer over for Ekstra Bladet og på Facebook.

Yehia Abou-Lebde, der er formand for Det Islamiske Trossamfund Fyn kalder det en ’trist’ omstændighed.

- Vi følger myndighedernes anvisninger og tænker først og fremmest på vores medborgere og medmennesker.

- Det er trist, at vi ikke kan holde fredagsbøn, men det er også trist, at børn ikke kan komme i skole, og at det offentlige har måttet lukke ned.

- Det sårer os allesammen, men sikkerheden er det vigtigste, siger han.

Brian Arly Jacobsen, der er religionsforsker på Københavns Universitet, har tidligere udtalt, at der i 2019 var omkring 320.000 muslimer i Danmark, svarende til 5,5 procent af den danske befolkning.

Annonce:

Landets største fitnesskæde lukker centre grundet virus

Bestyrelsen i paraplyorganisationen Det Islamiske Trossamfund meddeler på trossamfundets Facebook-profil, at man også har indstillet undervisning på en række islam-skoler.

Ligeledes opfordres der til, at der ikke bør være mere end ti til stede ved indgåelse af ægteskabskontrakter, og at man foretager de daglige bønner i hjemmet.

Ud over myndighedernes anvisninger er fredagsbønnens aflysning ifølge Det Islamiske Trossamfunds skrivelse baseret på profetens ord om, at ’en syg bør ikke være sammen med en rask”, og at ’religion skal ikke medføre skade, og ingen bør gøre skade’.

Aflysningen af fredagsbønnen gælder også Det Islamiske Trossamfund Aarhus, hvor den omstridte Grimhøjmoskeen hører til, ligesom flere københavnske moskeer, heriblandt Iman Ali Moskeen, Dansk Islamisk Center og Det Islamiske Forbund, har aflyst fredagsbønnen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: