Frem med badetøjet - nu kommer sommeren til Danmark

Hvis du har pakket dit nye, smarte badetøj væk, så kan du godt finde det frem igen. Sommeren kommer til Danmark de næste par dage

Se vejrudsigt for weekenden og starten af næste uge her. (Video: DMI)

Det meste af sommeren har de danske badestrande været lige så øde som iskiosken på en vinterdag.

Men nu kommer sommeren til Danmark.

Det oplyser DMI's vagthavende meteorolog til Ekstra Bladet, og allerede i dag kan de friske vandhunde finde badehåndklædet frem og drage mod kysterne

- Lørdag kan vi snige os op på 20 grader og masser tørvejr. Der kan komme et par byger i Jylland, men generelt bliver det rigtig fint vejr i hele landet, siger Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

Og herfra bliver det kun varmere, og i løbet af ugen nærmer vi os endda spanske tilstande.

- Søndag kan det blive op mod 22 grader i de sydøstlige dele af landet, men der kommer også lidt flere byger. Det kan give en smule regn, men vi forventer ikke det helt store, siger Steen Rasmussen.

Men i starten af næste uge er det slut med regn, og her kan det i periode komme til at minde mere om Costa del Sol end det klassiske halvfesne danske sommervejr.

Især for dem øst for storebælt.

Arkivfoto Videnskab & teknik - 31. jul. 2015 - kl. 13:45 I aften bliver der 'blå måne' på himlen

Vejrguderne kan byde på temperaturer på op til 28 grader.

- I starten af næste uge står i sommerens tegn. Mandag bliver det mellem 18-23 grader, mens vi sydpå kan komme op på 25 grader. Det kan blive en rigtig god sommerdag.

- Tirsdag presser det yderligere på fra vest, og der får vi en masse varm luft herop. Det kan give mellem 23-28 grader, siger Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

Men det hele bliver ikke sol og strandvejr. Den massive varme kan byde på kraftige torden- og regnbyger i løbet af tirsdag, mens sjællænderne umiddelbart går fri ifølge DMI.

Samfund - 29. jul. 2015 - kl. 14:46 Hold ud: DMI lover sommervejr i næste uge

45 kommentarer
Vis kommentarer