Frem med bikini og badebukser: Så længe fortsætter varmen

Fra i dag rammer sommervejret Danmark og det kan vare ved helt ind i næste uge med enkelte udsving, lyder det fra DMI

Frem med bikini og badebukser - sådan rammer varmen ugen ud. (Fotos: DMI)

Sommerferien startede for mange i fredags og hvis du er en af dem, der ikke har forladt landet, men i stedet valgt at holde ferien i Danmark er det med at få fundet bikinien og badebukserne frem fra gemmerne, for i dag starter sommeren og den vil vare ved længe.

Sådan lyder det fra den vagthavende meteorolog ved DMI.

- I dag bliver en tør og solrig dag. Temperaturerne vil ligge lige over de 20 grader over hele landet. I morgen vil sommervejret for alvor tage fat og varmegraderne vil få et nyk op, så vi lander på mellem 25 og 28 grader.

- I løbet af ugen vil temperaturerne stige frem mod weekenden, hvor det kulminerer med omkring 30 grader og vi vil blive ramt af en regulær varmebølge.

Koldfront forstyrrer søndag
Indtil søndag lover meteorologen, at det eneste du skal bekymrer dig om er, om det skal være faktor 15 eller faktor 20 der skal smøres ud på din sol-glinsende strandkrop.

- Søndag passerer en koldfront og i følge vores prognoser, vil den sænke temperaturerne igen. Der har været nogle forskellige modeller, der peger på, at det sker allerede fra morgenstunden, mens andre peger på at det først vil ske ud på aftenen.

Herefter rammer vi en mere ustadig periode, hvor dagene vil svinge og vejret bliver mere ustabilt. Det betyder dog ikke, at vi er færdige med sommervejr.

- Varmen ligger og bølger lige syd for os og den vil vi kunne få glæde af engang i mellem. Vi vil hovedsageligt ligge på dage med 20 grader men med enkelte dage på op til 25 grader. Det stabile og solide sommervejr kommer dog til at forblive lige syd for os, siger han.

Her kan du se dagens vejrudsigt fra DMI

Fronten bevæger sig videre op mod Holland og Tyskland i løbet af torsdagen, og videre ind over Danmark, fredag og lørdag. (Grafik/DMI)
Fronten bevæger sig videre op mod Holland og Tyskland i løbet af torsdagen, og videre ind over Danmark, fredag og lørdag. (Grafik/DMI)

25 kommentarer
Vis kommentarer