Frem med bikini og badeshorts: Nu kommer sommervarmen til Danmark

Når ugenummeret runder 29 kan du med stor sandsynlighed rende på stranden uden overtøj

Har du ferie i uge 29, er der vist ikke meget andet end at gøre, end at ønske dig god fornøjelse. Hvis du kan lide varme og høj sol, altså. Foto: Igor Terekhov
Har du ferie i uge 29, er der vist ikke meget andet end at gøre, end at ønske dig god fornøjelse. Hvis du kan lide varme og høj sol, altså. Foto: Igor Terekhov
Følg Samfund

Det ser ud til at være ganske sikkert og vist: Vi får sommervejr!

Fra starten af næste uge kan danskere i hele landet nemlig forvente temperaturer på den gode side af 20 grader og med rolige vindforhold, bliver det højst sandsynligt lunt nok til en tur på stranden uden hue og vanter.

Hidsig europæisk hedebølge forbløffer meteorologen: - Måske bliver der 50 grader

- Fra tirsdag-onsdag i næste uger, får vi glæde af et højtryk, der ligger ud for Portugals kyst, og det betyder, at vi får masser af sol, rolige vindforhold, og temperaturer mellem 18-22 grader - ja, vi kan endda ramme 25 grader nogle dage, siger Frank Nielsen, vagtchef ved DMI.

Koldt vand
På grund af det indtil videre, mildt sagt, skuffende sommervejr, skal man dog regne med, at vandet er til den kolde side, hvis man begiver sig til stranden.

- I øjeblikket er badevandet 14-15 grader, så det er ikke just varmt. Men der skal ikke mere end et par dage med rolig vind og sol til, at vi kan komme op på badevand på omkring 18 grader.

Tour-hedebølgen fortsætter - Valgren får sin is

Usikkert hvor længe
Mens det ifølge DMI er ret sikkert, at vi fra starten af næste uge får langt mere solrigt og varmt vejr, så er prognoserne lidt usikre på, hvor længe det varer ved.

- Som det ser ud nu, så er det meget sandsynligt, at sommervejret varer ugen ud, altså 4-5 dage. Om det fortsætter i længere tid er endnu for tidligt at spå om, siger Frank Nielsen.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.