Fremmed kaldte hendes syge 2-årige søn for ulækker: Jeg var målløs

Dalles var grædefærdig, da en fremmed dame bad hende om at dække sin søn til

2-årige Jameus har allerede været på operationsbordet tyve gange på grund af den sjældne Hirschsprungs sygdom. (Foto: Privat)
2-årige Jameus har allerede været på operationsbordet tyve gange på grund af den sjældne Hirschsprungs sygdom. (Foto: Privat)

Dallas' 2-årige søn lider af Hirschsprungs sygdom. En sjælden sygdom, som gør at han mangler det sidste af endetarmen og derfor må finde sig i at have en stomi-pose.

Det er ikke problemfrit, men Jameus er, når han er frisk, præcis som alle andre 2-årige.

Men en dag, da Dallas havde ham med ud at handle, blev de begge to mindet om, at han ikke er helt som alle andre børn.

- Jeg stod i kø i supermarkedet, og da vi havde stået der længe, ville min søn gerne op og have et kram. Jeg løftede ham op, og hans trøje krøb op, så man kunne se hans stomi og posen på hans mave. Normalt har han en sparkedragt indenunder, men ikke den aften, skriver Dallas i et opslag på facebook.

Bag hende i køen er der en kvinde, der får øje på stomiposen og hun henvendte sig til Dallas og spurgte, hvordan hun dog tillade, at nogen havde gjort det ved sønnen.

- Jeg vendte mig om, og var målløs, skriver Dallas.

Kvinden spurgte, hvad Jameus fejlede, og Dallas forklarede kort, at hans tarme ikke færdigudviklede, og at han derfor havde brug for sin stomi.

Men i stedet for at svare med medfølelse, var kvindens reaktion en hel anden.

- 'Undskyld, men jeg synes bare det er rigtig ulækkert. Vil du ikke være venlig at holde hans t-shirt nede', sagde hun, og jeg fik bare lyst til at rive i hende og høre, 'hvad fanden er galt med dig', skriver Dallas Fowler.

I stedet ønskede hun kvinden en god aften og gik over i en anden kø.

Men da hun kom hjem, skrev hun et langt opslag på facebook, hvor hun raser mod kvinden og over folks generelle opfattelse af personer med stomi.

- Jeg deler det her billede, fordi der ikke er noget ulækkert over min søn, skriver Dallas Fowler i opslaget, som delt over 20.000 gange.

- Nok er min søns sygdom speciel, men det er hans mave ikke.

Der var en god grund til, at Samuel begyndte at skrige (Foto: Privat) Verden på vrangen Baby blev rød og begyndte at skrige: Mor får et chok, da hun tjekker puslebordet

I opslaget forklarer hun, at hendes søn kæmper for at komme sig over sygdommen, og at han allerede har gennemgået tyve operationer.

- Hvad kvinden i supermarkedet ikke forstår er, at når min søn er rask, så er han ikke anderledes end andre 2-årige. Han løber, leger, svømmer og går i dagpleje, skriver hun.

- Så vær sød at vælge dine ord med omhu, specielt når du kommenterer på noget, som du ikke rager dig. Alle har deres kampe at kæmpe, og min søn vinder sin.

36 kommentarer
Vis kommentarer