Frigiver Gaddafis søn efter bortførelse

Hannibal Gaddafi, søn af Libyens tidligere leder Muammar Gaddafi, blev kortvarigt bortført i Libanon.

En væbnet gruppe har i løbet af få timer både bortført og siden frigivet Hannibal Gaddafi, der er søn af Libyens tidligere diktator Muammar Gaddafi.

Det skriver flere internationale medier.

Ifølge sikkerhedskilder blev den tidligere diktators søn bortført af en gruppe i Libanon, skriver BBC.

Efterfølgende blev en video med Hannibal Gaddafi vist på libanesisk tv, hvor han ifølge BBC og nyhedsbureauet AFP tiggede om yderligere oplysninger i en sag fra 1978, hvor den shiamuslimske, religiøse leder Musa al-Sadr fra Libanon forsvandt.

Det er dog usikkert, hvornår optagelsen er blevet filmet.

Hannibal Gaddafi blev sat på fri fod fredag aften efter nogle timer. Han blev frigivet i byen Baalbek og transporteret til Beirut, skriver nyhedsbureauet AP ifølge BBC.

AFP skriver dog, at libanesiske politistyrker befriede ham, og at politiet planlægger at afhøre Hannibal Gaddafi senere.

Den 40-årige diktatorsøn og forretningsmand er kendt for en overdådig livsstil og er blevet anset for at være en playboy.

Muammar Gaddafi blev væltet af magten og dræbt af oprørere i 2011. Året efter søgte sønnen tilflugt i Oman.

Det er uvist, hvor lang tid Hannibal Gaddafi har opholdt sig i Libanon. I Oman sad han i husarrest sammen med sin søster Ayesha og sin mor Safiya, skriver BBC.

Musa al-Sadr forsvandt sammen med to andre under et besøg i Libyen i 1978. Muammar Gaddafi har afvist ethvert kendskab til sagen og nægtede at have haft noget med en mulig bortførelse eller drab at gøre, selv om mange har mistænkt ham for at stå bag.

Sagen har været et stridspunkt mellem Libyen og Libanon længe og har forværret landenes interne forhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer