Frikendt tabloidredaktør får comeback hos mediemogul

Ofre for aflytning kritiserer, at Rebekah Brooks er tilbage i chefjob for Murdochs britiske medier

Et år efter, at hun blev renset for alle anklager i den største medieskandale, der har ramt Storbritannien i nyere tid, er Rebekah Brooks tilbage i et topjob i Rupert Murdochs medieimperium.

Brooks trådte tilbage fra sit job som administrerende direktør i Murdoch-selskabet News International i 2011, da det kom frem, at journalister på en af selskabets tabloidaviser, News of the World, systematisk havde skaffet sig adgang til blandt andre kendte personers mobiltelefonsvarere.

Her aflyttede de beskeder, der kunne danne basis for saftige avisartikler.

Rebekah Brooks, der tidligere har været chefredaktør på tabloidaviserne The Sun og News of The World, blev anholdt i sagen. Men sidste år frikendte en domstol hende for alle anklager.

Den 47-årige Brooks siger i en udtalelse onsdag, at hun glæder sig over at være tilbage som chef for den britiske afdeling af Murdochs medier, News UK.

Hendes tilbagevenden møder kritik fra organisationen Hacked Off, som repræsenterer ofre for telefonhacking.

- Det er en stor fejlvurdering af den offentlige stemning fra et selskab, der stadig er etisk ude af kontrol, siger organisationens direktør, Evan Harris.

News of the World blev lukket, umiddelbart efter det blev kendt, at avisen havde hacket sig ind på adskillige telefonsvarere hos kendte, kongelige og sågar drabsofre.

Det vakte massiv forargelse, da det i 2011 kom frem, at News of the World ni år tidligere havde aflyttet en telefonsvarer tilhørende den britiske skolepige Milly Dowler, som siden blev fundet myrdet.

Aflytningen af skolepigens telefonsvarer gav hendes forældre falsk håb om, at deres datter hørte beskederne og dermed var i live.

3 kommentarer
Vis kommentarer