Annonce:
Annonce:

Friluftsrådet kæmper for hunde og biler på strande

Friluftsrådet er klar til at mødes med jyske borgmestre om kritikken af ordningen med blå flag ved strandene

Hunde må ikke hoppe i vandet på Blå Flag-strande. Foto: Lars Krabbe
Hunde må ikke hoppe i vandet på Blå Flag-strande. Foto: Lars Krabbe
Annonce:
Følg Samfund

Friluftsrådet er klar til at mødes med de kommuner, der truer med at opfinde deres eget alternativ til Blå Flag-ordningen.

Fem nordjyske kommuner har besluttet at droppe de blå flag, og borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), efterlyser et nyt fælles badeflag.

- Vi synes jo, vi har et godt produkt, der er et genkendeligt og anerkendt turistmærke, som turister gerne vil køre efter, og som vi nødigt vil udvande. Men samtidig vil vi gerne i dialog med kommunerne om en løsning, siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet til Ritzau.

Sidste sommer blafrede 297 Blå Flag ved danske kyster og havne. Men i år er antallet af ansøgninger skrumpet, og det ser ud til, at der bliver 50 færre flag til sommer.

Annonce:

Jammerbugt-borgmesteren mener, at Blå Flag-reglerne er alt for restriktive. Det er ude af trit med virkeligheden at opretholde et forbud mod hunde og bilkørsel på strande med Blå Flag, siger han.

Men reglerne er, som de er, lyder det fra Lars Mortensen.

- Det er jo en international standard, det bygger på, og det kan vi ikke slække på. Hvis man skal noget andet, bliver det et andet flag, siger Friluftsrådets formand.

Forbuddet mod badende hunde inden for Blå Flag-zonen skyldes dels vandkvaliteten, dels hensynet til badegæster, som ikke bryder sig om hunde.

- Et hovedhensyn er, at det ikke er alle, der kan lide hunde. Nogle ringer også til os og siger, at vi skal holde fast i hundeforbuddet, siger Lars Mortensen.

Forbud mod bilkørsel skyldes hensynet til badegæsternes sikkerhed.

- Men det er jo ikke sådan, at biler slet ikke kan være på en strand med blå flag. Der skal bare være en zone, hvor der ikke er biler.

- Nogle steder er strandene jo 100 meter brede, og der er ikke noget i vejen for at have en bræmme, hvor man godt må køre, siger Lars Mortensen.

Annonce:

29. marts er der indkaldt til møde om sagen mellem Friluftsrådet og 11 jyske kommuner langs vestkysten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: