Frit lejde i Danmark: Så mange har søgt asyl i Malmø

686 mennesker på flugt har søgt asyl i Malmø siden søndag, og nu er der frit lejde i Danmark

Flygtningene her er nogle af dem, der er nået helt til Sverige. Hør her, hvorfor de helst ville væk fra Danmark. (Video: Camilia Soltani)

Malmø er det eneste sted i det sydlige Sverige, hvor folk på flugt kan søge om asyl. Siden flygtningekrisen kom til Danmark søndag har de svenske myndigheder modtaget 686 asylansøgninger i Malmø.

Søndag søgte 71 mennesker asyl i Malmø. Mandag var det 177, tirsdag 211 og onsdag 227. Sammenlagt er det 686 personer, oplyser den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket, til Ekstra Bladet.

Se også: Engell om frit lejde: Dybt mærkværdigt forløb

Danmark har siden søndag modtaget 3200 flygtninge ifølge Rigspolitiet, og de 668 har valgt at søge asyl i Danmark, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Resten har nu fået frit lejde af politiet til at rejse videre i Danmark. De fleste vil nemlig til Sverige.

- Den danske regering har haft kontakt med den svenske regering for at spørge om Sverige er villig til at modtage dem, der insisterer på, at de vil søge om asyl i Sverige, skriver Justitsministeriet og fortsætter:

- Den svenske regering har nægtet at acceptere, at de vil kunne blive transporteret til den svenske grænse. Den danske regering forstår og accepterer dette.

Til trods for denne accept traf Rigspolitiet torsdag morgen en beslutning om, at de ikke kunne tilbageholde de frihedsberøvede flygtninge i Rødbyhavn og Padborg længere.

Ifølge loven må man maksimalt frihedsberøves i tre gange 24 timer, inden man skal fremstilles for en dommer, og derfor valgte politiet at give flygtningene frit lejde til at rejse videre. Det eneste, Rigspolitiet har registreret, er de rejsendes navn.

Knap halvdelen af dem, som har søgt asyl i Sverige siden i søndags, er syrere, viser tal fra Migrationsverket.

70 kommentarer
Vis kommentarer