Frivillige i Flensburg afviser misinformation til flygtninge

Frivillige i Flensburg afviser, at de oplyser til flygtningene, at pas er nok til at rejse gennem Danmark

Ahmad Atar og hans familie havde håbet at komme videre til Sverige, men nu har de ifølge Politiken søgt asyl i Danmark, efter at de blev standset i toget i Padborg. (Foto: Ernst van Norde)
Ahmad Atar og hans familie havde håbet at komme videre til Sverige, men nu har de ifølge Politiken søgt asyl i Danmark, efter at de blev standset i toget i Padborg. (Foto: Ernst van Norde)

Flere flygtninge rejste i går til Danmark i troen på, at et pas var nok til at rejse gennem Danmark og videre til familiemedlemmer i Sverige.

Ifølge Politiken havde flygtningene fået at vide af de frivillige på banegården i Flensburg, at passet var nok til at rejse gennem Danmark, men det afviser lederen af de frivillige, Pelle Hansen, i dag overfor Ekstra Bladet.

Søren Pind er slet ikke sikker på, at grænsekontrol fungerer som boldværk mod asylansøgere (Foto: Philip Davali) Dansk politik - 5. jan. 2016 - kl. 15:14 Efter grænsekontrol: Søren Pind frygter flere asylansøgere

- Vi har ikke sagt, at passet var nok. Vi har tværtimod sagt, at hvis man kun har pas og ikke visum til Sverige, så er risikoen for at blive sendt retur til Tyskland eller spurgt om man vil søge asyl i Danmark meget stor, siger Pelle Hansen, som også sidder i Flensburg byråd for De Grønne.

Han mener, at oplysningerne om fejlinformation må bygge på en misforståelse.

- Jeg har sagt, at vi fik oplysninger om, at de flygtninge, som mandag aften rejste fra Danmark til Sverige, kunne passere grænsen kun med et pas, men ved indrejsen til Danmark fra Tyskland er et pas ikke nok, siger Pelle Hansen, som mener, at den restriktive danske flygtningekontrol betyder, at flere tvinges til at søge asyl i Danmark, selv de reelt helst vil videre til Sverige.

Se også: Medie: Regeringens topministre er delt om grænsekontrol

- Det er mit indtryk, at hvis flygtningene fik lov til at rejse ind i Danmark kun med et pas, så ville langt de fleste også få lov til at komme videre ind i Sverige, da Sveriges grænsekontrol mest er et signal til naboerne om, at vi har mange flygtninge.

Ahmad Atar og Hawre Hamarash og deres familier fra den kurdiske del af Irak var nogle af de flygtninge, som i går troede, at et pas var nok til at rejse gennem Danmark til familiemedlemmer i Sverige.

Flygtningebørnene på banegården i Flensburg leger som børn altid har gjort. (Foto: Ernst van Norde) Samfund - 5. jan. 2016 - kl. 16:19 Dansk grænsekontrol: Børnefamilier strander i Flensburg

- Vi har pas, så der er ingen problemer, sagde Hawre Hamarash til Ekstra Bladet, kort før at de gik om bord på toget til Danmark.

Men da familierne blev tjekket i Padborg blev de ifølge Politiken, som var med på togturen, bedt om at følge med, da et irakisk pas ikke er nok til indrejse i Danmark.

Irak er nemlig ikke en del af Schengen-aftalen, og familierne blev derfor afvist.

Udlændingekontrolafdelingen oplyser overfor Politiken, at Ahmad Atar og hans familie nu har søgt asyl i Danmark.

1 af 2 Hawre Hamarash var optimist med hensyn til at komme til Sverige, men nu har han og familien søgt om asyl i Danmark. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Ahmad Atar og hans familie havde håbet at komme videre til Sverige, men nu har de ifølge Politiken søgt asyl i Danmark, efter at de blev standset i toget i Padborg. (Foto: Ernst van Norde)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere