Frivillige venter flere flygtninge på Hovedbanegården

Svensk id-kontrol har endnu ikke ført til øget pres på Hovedbanegården. Det ventes dog at komme

Den svenske id-kontrol, der trådte i kraft ved midnat, har endnu ikke ført til, at afviste flygtninge er strømmet tilbage til Københavns Hovedbanegård.

Det fortæller Røde Kors og organisationen Hovedbanegårdens venner, der hjælper flygtninge.

Sammen driver de en såkaldt tryghedszone i det tidligere posthus, hvor flygtninge kan få hjælp, en varm kop kaffe og muligheden for en nats søvn.

- Det er politiet, der har det fulde overblik, men vi har ikke fået nogen i dag, der er kommet tilbage, siger Lars Nielsen, koordinator hos Røde Kors foran tryghedszonen.

Erkan Sari, hovedkoordinator hos Hovedbanegårdens venner, fortæller, at man forventer, at de vil begynde at komme senere.

- Vi regner med, at der vil komme flere tilbage. Allerede før kontrollen fik vi folk tilbage, der blev afvist, fordi de eksempelvis havde søgt asyl i et andet land først. Det bliver nok værre nu, siger Erkan Sari.

Både Lars Nielsen og Erkan Sari vurderer, at flygtningene har fuld styr på, at der nu er kommet id-kontrol.

- Jeg synes ikke, de har talt meget om id-kontrol, Men der er ingen tvivl om, at de ved, hvad der foregår. De har mange informationer, siger Lars Nielsen, mens Erkan Sari fortsætter:

- Det er moderne flygtninge med smartphones og fælles grupper på nettet, hvor de holder hinanden opdateret. Men det ændrer ikke noget for dem. De tager af sted alligevel. Paskontrol, id-kontrol - de forsøger alligevel.

- Vi havde to unge fyre for en time siden, de kommer tilbage, det er helt sikkert, siger han.

Hovedbanegårdens venner har omkring 45 frivillige og er på Hovedbanegården 24 timer i døgnet for at hjælpe. Røde Kors kom til omkring midt i december, hvor tryghedszonen blev oprettet.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere