Frømandskorpset og Vild med dans-stjerne i mulig møg-sag

Auditører undersøger Frømandskorpset efter mistanke om vennetjenester og embedsmisbrug, oplyser Forsvaret. Kapelmester Claes Antonsen fik oplevelsestur af korpset, oplyser olfi.dk

Claes Antonsen bag trommerne. Nu undersøger Forsvarets auditørkorps, om chefen for Frømandskorpset har blandet sit venskab med musikeren sammen med sit arbejde. Foto: Per Lange
Claes Antonsen bag trommerne. Nu undersøger Forsvarets auditørkorps, om chefen for Frømandskorpset har blandet sit venskab med musikeren sammen med sit arbejde. Foto: Per Lange
Følg Samfund

Der er mistanke om vennetjenester og embedsmisbrug i Frømandskorpset. Forholdene skal nu efterforskes af auditørkorpset, oplyser forsvaret i en pressemeddelelse mandag.

Blandt andet er der påstande om, at personlige relationer har spillet en rolle i forbindelse med anskaffelse af nye motorer til korpsets hurtiggående både.

Forsvarets ledelse har besluttet at gå til auditørerne for at få en strafferetlig efterforskning af påstandene, fremgår det af pressemeddelelsen.

Baggrunden er en henvendelse fra et medie vedrørende 'forskellige forhold i Frømandskorpset'.

En af mistankerne drejer sig om nogle musikere, der skal have optrådt ved fødselsarrangementer ved Frømandskorpset.

En chef skal have modtaget billetter til koncerter og underholdningsarrangementer, hedder det. Omvendt skal musikerne have fået invitation til et såkaldt oplevelsesarrangement hos Frømandskorpset.

Forsvarschef Bjørn Bisserup mener, at der er tale om 'alvorlige påstande, som er skadelige for Forsvarets og specialstyrkernes omdømme'.

- Det er klart, at det er vigtigt, at vi nu får afklaret, hvad der er op og ned i sagen, udtaler forsvarschefen i pressemeddelelsen.

Det er vigtigt med en undersøgelse, lyder det fra Peter Boysen, der er chef for Specialoperationskommandoen.

- En sådan mistanke kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig. Hvis der er foregået noget, der ikke skal i Frømandskorpset, så skal det undersøges, siger Peter Boysen.

Reaktionen kommer på baggrund af oplysninger fra netmediet olfi.dk.

Chefen for Frømandskorpset, Jens Birkebæk Bach, inviterede sin private ven, kapelmester Claes Antonsen, til et oplevelsesarrangement på Marinestation Kongsøre, hvor Frømandskorpset holder til. Også flere musikere fra Antonelli Orchestra var med. Claes Antonsen og hans band har i en årrække været husorkester fredag efter fredag i Vild med dans.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind