Frosten kommer: Her skal du passe på

Ifølge DMI kan temperaturen falde til frysepunktet denne weekend, og det kan skade dine planter. Se her, hvor der er størst risiko for nattefrost

Her fortæller Thyge Rasmussen fra DMI, hvordan vejret bliver den kommende weekend, og hvor der er særlig risiko for nattefrost

Dagene bliver kortere, mørkere og koldere. Efteråret er over os, og det betyder fald i temperaturen.

Allerede i denne weekend kan vi risikere at nå frysepunktet i nattetimerne. Græsset og planterne kan derfor meget vel være dækket af iskrystaller i de tidlige morgentimer, og det er ikke godt for dine planter.

Det kan derfor være en god idé at tage visse forholdsregler, så dine planter ikke dør ved første nattefrost.

Hvordan beskytter du dine planter mod frosten?

Bolius – Boligejernes Videncenter har fem råd til, hvordan du beskytter dine planter bedst mod frosten:

  • Har du planter i et drivhus, er det en god idé at dække tomater, planter, forspirerede sommerblomster og chilier til med en fiberdug eller bobleplast, når du går i seng. Planterne bør du tage ind i huset, hvis det er muligt.
  • Er det køkkenhaven, der bekymrer dig, bør du dække planterne med en fiberdug om natten, hvis de er kommet op.
  • Hvis du har eksotiske planter, er det en smule mere kompliceret. Ifølge Bolius bør du rykke dine planter ind under carportens tag, hvis du har sådan et, og beklæde dem med tæpper, hvis nætterne er særligt kolde, og du har sat dem ud. For at undgå at rødderne får frost, er det desuden en god idé at isolere krukken med bobleplast. I det hele taget bør du rykke dine planter indenfor, hvis der er flere dage med vintervejr.
  • Sommerblomster skal dækkes til med en fiberdug, hvis de er udplantede. Hvis dine blomster står i krukker, kan du sætte dem ind under et udhæng eller placere dem i et udhus eller en garage, hvis du har plads.
  • Buske og træer kan du ikke umiddelbart beskytte mod nattefrost, hvis de er store. Du kan dog lægge et tæppe eller en fiberdug over små buske og træer, når natten falder på.

Se i videoen øverst i artiklen, hvor der er særlig risiko for nattefrost den kommende weekend.

28 kommentarer
Vis kommentarer