Fru Jensen får vikaren - saudi-mor den erfarne

Mens diplomat-mor bliver plejet af fast personale på hvidovre Hospital, har hospitalsledelsen bestilt vikarer til andre patienter

Den saudiske ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen - lige nu tyranniserer han på Hvidovre Hospital (Foto: Liselotte Sabroe).
Den saudiske ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen - lige nu tyranniserer han på Hvidovre Hospital (Foto: Liselotte Sabroe).

Alt imens Hvidovre Hospital gør en dyd ud af at sikre moderen til den saudiarabiske ambassadørs specialiseret personale, er der hyret vikarer ind til at pleje de øvrige patienter. Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af en række kilder med direkte kendskab til forholdene på Hvidovre Hospital.

Som Ekstra Bladet de seneste dage har afsløret, har der været en særdeles anspændt stemning på hospitalet, siden ambassadør Mohammed Ibrahim al-Agails mor blev indlagt 10. december sidste år efter en blodprop i hjernen. Personalet har følt sig behandlet som tjenestefolk, mens Torben Mogensen, vicedirektør på Hospitalet, har været til middag hos ambassadøren.

Ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail fra Saudi Arabien hvis familie har sat det danske hospitalsvæsen på den anden ende. Foto: Scanpix Samfund - 27. feb. 2015 - kl. 08:20 Kræftsyge må vige for Saudi-mor

Men konsekvenserne af hospitalsledelsens handlinger risikerer at skade de øvrige patienter, lyder kritikken fra en række sundhedsfaglige foreninger.

– Det faste personale kender organisationen på Hvidovre Hospital og ikke mindst kender de hinanden. Derfor arbejder de bedre sammen end vikarer, der ikke kender hinanden eller afdelingen. Det skaber en meget større usikkerhed, siger Dorte Steenberg, der er Næstformand i Dansk Sygeplejerråd:

– Alt andet end lige er der meget større stabilitet omkring fast personale og meget mindre risiko for der sker fejl hos dem, siger hun.

Også Lægeforeningen råber vagt i geværet.

Udenrigsministeriet bekræfter nu at have vejledt i sagen med den saudiarabiske ambassadørs mor, der har fået særbehandling, men udenrigsminister Martin Lidegaard(R) blev i følge ministeriet ikke orienteret i sagen. Samfund - 27. feb. 2015 - kl. 13:13 Udenrigsministeriet bekræfter: Vi vejledte i Saudi-skandalen

– Fast personale er godt inde i retningslinjerne for behandlingen af patienterne, og de kender procedurerne på afdelingen. De fungerer alt andet end lige bedre end vikarer, der kan bruges i spidsbelastnings situationer, eller hvis man mangler personale, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Vicehospitalsdirektør Torben Mogensen erkender, at man med hans godkendelse har hyret vikarer ind til at pleje og genoptræne de hårdt hjerneskadede børn og voksne, så han kunne tilfredsstille saudi-ambassadøren:

– Har I hyret vikarer til at tage sig af de andre patienter, for at der skulle være frie hænder til at tage sig af ambassadørens mor?

– Ja. For at sikre personalet har vi taget vikarer ind til at løse opgaverne. Ligesom vi gør, hvis der er sygdom eller andre problemer. Hvor mange vikarer, der er tale om, ved jeg ikke, for det er ikke mig, der har stået for det. 

– Men jeg har sagt, at det skulle de gøre, hvis der var behov for det. Jeg har bare sagt, at det her skal bare køre. Simpelthen, siger vicehospitalsdirektør Torben Mogensen til Ekstra Bladet.

Samfund - 28. feb. 2015 - kl. 12:28 TV: Så vanvittigt lever kvinder i Saudi Arabien

112 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere