Annonce:
Annonce:

Frustrerede patienter får nej til cannabis fra lægen

Patientforeninger er i kontakt med frustrerede patienter, som ikke kan få recept på medicinsk cannabis

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Har du oplevet, at din læge ikke ville give dig recept på medicinsk cannabis - så skriv meget gerne til os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Selv om en forsøgsordning har gjort det muligt for læger at udskrive recepter på medicinsk cannabis, så er nogle læger tilsyneladende afvisende over for muligheden. Det skriver DR Nyheder.

Patientforeninger får henvendelser fra frustrerede medlemmer, som bliver blankt afvist af lægen i telefonen.

- Næsten uden undtagelse får de at vide, at lægerne ikke vil gå ind i det af principielle grunde, siger Klaus Høm, der er direktør for Scleroseforeningen, til DR.

Skleroseforeningen oplyser til Ritzau, at foreningen har kendskab til godt 100 sklerosepatienter, som er blevet afvist af deres læge. Foreningen har kun været i kontakt med en enkelt patient, som har fået recept.

Annonce:

Problemstillingen kendes også i Gigtforeningen.

Gebyrfrihed og lovlig cannabisthe: Disse fede love gælder nu

Tjald og roomservice: Hotel åbner cannabis-butik

- Det betyder, at de går ud på det kriminelle marked og fortsætter med at eksperimentere selv. Det synes jeg er det værste, der kan ske, siger direktør i Gigtforeningen, Mette Bryde Lind.

Et flertal i Folketinget har bestemt, at en afgrænset patientgruppe i en forsøgsordning kan få lægeordineret cannabis fra 1. januar.

Det er for eksempel patienter med sklerose eller med kroniske smerter.

Ifølge den politiske aftale skal lægerne foretage en konkret, faglig vurdering af den enkelte patient ud fra en liste med patientgrupper. Men flere lægeorganisationer bliver opfordret til ikke at gøre brug af muligheden.

Annonce:

- Politikerne har lovet det her uden at tage fagfolk i ed. Vi fraråder praktiserende læger at udskrive medicinsk cannabis, fordi sikkerheden ikke er i orden, siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich, til DR.

Han mener, at vurderingen er en opgave for speciallæger frem for alment praktiserende læger.

Forsøgsordningen er blevet vedtaget af Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Jane Heitmann, Venstres sundhedsordfører, ærgrer sig ifølge DR over, at lægerne tøver. Hun opfordrer dem til at læse Lægemiddelstyrelsens vejledning om medicinen.

Har du oplevet, at din læge ikke ville give dig recept på medicinsk cannabis - så skriv meget gerne til os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Forsøgsordning på vej

Fra 1. januar 2018 bliver det via en forsøgsordning muligt for nogle af de patienter, som i dag medicinerer sig selv, at blive behandlet lovligt med medicinsk cannabis i sundhedsvæsnet.

Det er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, der har indgået aftalen, som der er afsat 22 millioner kroner til at føre ud i livet.

Ifølge aftalen vil patienter med bestemte behandlingsindikationer kunne blive behandlet med medicinsk cannabis ordineret af en læge.

Herved kan nogle af de patienter, der selvmedicinerer med ulovlige produkter, få et lovligt alternativ, ligesom anvendelsen kan ske i mere sikre rammer, lyder det fra Sundhedsministeriet.

Foreningen 'Cannabis Danmark', der blandt andet tæller Ritt Bjerregaard og Søs Egelind, er kritiske overfor forsøgsordningen, som de mener er alt for uambitiøs og begrænset, da kun 1.5000 personer må være med i ordningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: